Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları'nda Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın konuğu olarak çeşitli iddialara cevap verdi.

Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, önceki dönemden kalan arsa iddialarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"HİÇBİR ŞEKİLDE BU ARSALAR İÇİN TEK KURUŞ ÖDEME YAPMAMIŞIZ"

"Öncelikle ifade etmek isterim ki, biz 1.600 dönüm imarsız tarla almışız ve bu alanı arsaya dönüştürmüşüz, imarını açmışız. İmarı açarken yüzde 40'a yakın Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapmışız ve bize kalan kemik arsalarımız var. Hiçbir şekilde bu arsalar için tek kuruş ödeme yapmamışız. Elazığ Belediyesi tarihinde, 5 yıllık görev süremizde 1.600 dönümlük tarlayı kazandırabilen başka bir yönetici yok. Bize önceki dönem Belediye Başkanımız Mücahit Bey’in döneminden arsa kaldığı iddiası var.

"BU ARSALARI ŞEHRİMİZE KAZANDIRMIŞIZ VE HİZMETE DÖNÜŞTÜRMÜŞÜZ"

Ancak böyle bir arsa kalmadı. Bu bilgileri kim veriyor? Bize hiç arsa ya da tarla kalmadı. Zafran’da kentsel dönüşüm alanları içerisinde bize 400 dönümlük arsa kaldığı iddiası var, ancak öyle bir arsa mevcut değil. Bunun dışında Behçet Bey, Hamza Bey ve Mücahit Bey dönemlerinden kazanılan arsalar olabilir, ancak bizim kazandırdığımız arsaların yüzde 10'u bile değildir. Bu arsaları şehrimize kazandırmışız ve hizmete dönüştürmüşüz.

Kazandırdığımız arsaları şehrimizin hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz. Bu 1.600 dönümlük alanın tamamını hizmete dönüştürdük ve gururla ifade ediyorum ki, bu alanlar şehrimize hizmet etmektedir."

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6