Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları'nda Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın konuğu olarak çeşitli iddialara cevap verdi.

Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin altyapı projesinin finansmanını sağlamak için Euro kuru üzerinden kredi kullandığı iddiasını yalanlayarak, Kanal Fırat canlı yayınında Zeki Akbıyık'ın sorularını yanıtlayıp, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"KREDİ EURO DEĞİL JAPON YENİ CİNSİNDENDİR"

Başkan ve Başkan adayı Şerifoğulları, "Altyapı bir zorunluluktur. Şehirde yaşayan herkes altyapının yapılması gerektiğini düşünmektedir çünkü su kesintileri ve yağmurlama hatlarıyla ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Biz altyapının mutlaka yapılması gerektiğini düşündük ve finansman sağlamak için çaba gösterdik. Hibe ve düşük faizli kredi arayışında bulunduk. Ancak, hibe verilen iller arasında Elazığ yoktu. Japonya gibi ülkeler düşük faizli kredi imkanı sunmaktadır. Biz de Japonya'dan kredi aldık, ancak bu kredi Euro değil Japon Yeni cinsindendir. Elazığ Belediyesi'ne bu kredi doğrudan gönderilmedi, İl Bankası aracılığıyla alındı ve proje ihalesi de İl Bankası tarafından yapıldı." dedi.

"BU TARZ KREDİLER BULMAK BU PROJELER İÇİN REKABETÇİDİR"

Şerifoğulları, altyapı projelerinin finansmanı için kullanılan bu kredinin geri ödeme şartlarını da açıkladı: "Kredi 7 yıl ödemesiz ve toplamda 25 yıl vadeli olarak alındı. Bu süre zarfında borç doğrudan belediyeye yansıtılmadı ve borcun geri ödemesi 7 yıl sonra başlayacak. Altyapı projeleri için böyle bir kredi bulmak oldukça rekabetçidir ve Elazığ Belediyesi bu krediye erişmiştir. Bu kredi sayesinde belediyenin kazandığı ihalelerin karşılığı bugünkü değerinin çok üzerindedir." şeklinde konuştu.

Son olarak, Şerifoğulları, "Altyapıyı durduralım mı?" şeklindeki soruya, "Hayır, altyapı projelerine devam ediyoruz. Bu projelerin şehre sağladığı faydaları göz önünde bulundurarak bu kararı aldık ve Elazığ'ın geleceği için çalışmaya devam ediyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6