Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları'nda Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın konuğu olarak çeşitli iddialara cevap verdi.

Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin elektrik borcu için kredi çekildiği iddialarını yalanladı ve konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

"YETKİ ALDIK AMA KREDİ KULLANMADIK"

Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin şu anda herhangi bir elektrik borcu için kredi kullanmadığını vurguladı. Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme gelen "elektrik borcu için kredi kullanılması" maddesinin sadece yetki almak amacıyla olduğunu belirtti ve yetki alındıktan sonra kredi kullanılmadığını açıkladı. Belediyenin, şehre içme suyu sağlamak için pompa istasyonlarının elektrik ihtiyacını karşılamak adına önemli bir elektrik bedeliyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Bu durumda, gerektiğinde bu kredinin kullanılacağını belirtti.

Başkan Şerifoğulları, bu yükün anlaşılması için Malatya'dan bir örnek vererek, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin aylık elektrik bedelinin 7-8 milyon lira civarında olduğunu, ancak Elazığ'da bu yükün 40 milyon lirayı bulduğunu dile getirdi.

Şerifoğulları'nın bu açıklamasının ardından program sunucusu Zeki Akbıyık'a mesaj yoluyla ulaşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili Şerifoğulları ile görüşüp gerekli açıklamayı yapacağını belirtti. Şerifoğulları ise bu duyarlılık için teşekkür ederek, selam ve saygılarını iletti.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6