Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları'nda Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın konuğu olarak çeşitli iddialara cevap verdi.

Başkan Şerifoğulları iddialara cevap verdi!

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'ne bağlı olan Elazığ Belediyesi Ulaşım A.Ş.'nin (EBUAŞ) borcunu ve personel sayısıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

"EBUAŞ'IN GÜNCEL BORCU 82 MİLYON TL"

Şerifoğulları, EBUAŞ'ın güncel borcunu detaylarıyla paylaşarak, 2019 yılında devraldıkları borcun 15 milyon 937 bin Euro olduğunu ve bunun 57 milyon Türk Lirası'na denk geldiğini belirtti. Ancak şu anda EBUAŞ'ın borcunun 10 milyon 125 bin Euro olduğunu ve kendilerinin 5 milyon Euro'luk borcu ödediğini ifade etti. Güncel borçlarının Türk Lirası karşılığının yaklaşık 82 milyon olduğunu açıkladı. Bu durumda ne bir milyar ne de 800 milyon liralık bir borçları olduğunu vurguladı.

"EBUAŞ'TA 571 PERSONEL, BELEDİYEDE 1 BİN 915 PERSONEL"

Ayrıca Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin EBUAŞ dahil toplam personel sayısını ve kendi görev süresi içerisinde kaç kişinin işe alındığını da açıkladı. EBUAŞ'ın personel sayısının 2019 yılında 322 iken şu anda 571 olduğunu belirtti. Ancak bin kişilik bir personel alımı olmadığını ve sadece 2019'dan bu yana 286 kişilik bir artış olduğunu dile getirdi. Elazığ Belediyesi'nin toplam personel sayısının ise 2019'da bin 866 iken şu anda bin 915 olduğunu ve bu dönemde kadrolu işçi sayısının azalarak 93'e düştüğünü açıkladı.

Şerifoğulları, bu bilgilere herkesin Elazığ Belediyesi'ne gelerek ulaşabileceğini belirterek, iddiaları yalanladı ve gerçekleri paylaştı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6