Yoksa Şerifoğulları halen kanunları bilmiyor mu?

Elazığ Belediye Meclisi'nin bugün yapılan ilk toplantısında komisyonlara muhalefet partilerininin alınmamasını hukukçular, 'yoksa Şerifoğulları halen kanunları bilmiyor mu?' Şeklinde yorumladılar. 

Yoksa Şerifoğulları halen kanunları bilmiyor mu?

Elazığ Belediye Meclis Komisyon Üyeliklerinin beş kişiden oluşturulmasına rağmen muhalefet partilerinin alınmamasıyla ilgili görüşünü aldığımız hukukçalar yapılan uygulamanın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu, böyle devam etmesi halinde belediye meclisinin alacağı tüm kararların kadük yani geçersiz olacağını ifade ettiler.

Hukukçular, Belediye Kanunu, Belediye Meclisleri Çalışma Yönergesi ve Belediye Meclisleri toplantı ve çalışma ilkelerinde belediye meclis komisyonlarının partilerin üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulacağına hükmetmesine rağmen buna aykırı bir şekilde davranmış ve usul hatası yapmıştır.

Hukukçulara göre, Elazığ Belediye Meclisinde partilerin meclis üyesi dağılımı dikkate alındığında 5 üyelik komisyonlarda 3 AK Parti, 1 YRP, 1 CHP meclis üyesinin bulunması gerekir.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bugünki meclis toplantısını kanunlara aykırı olarak yönettiğinden dolayı da meclis üyelerinin tepki gösterdiği ve meclisin karıştığı ifade edildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan hukukçular, Elazığ Belediye Meclisinin daha ilk toplantısında kanunlara aykırı olarak hareket edilmesi Başkan Şerifoğulları, "beş yıl belediye başkanlığı yapmasına rağmen halen kanunları bilmiyor mu?" Şeklinde yorumladılar.