PTT Kargo'ya yönelik şikayetler çığ gibi büyüyor

PTT Kargo'ya yönelik şikâyetler çığ gibi büyürken, vatandaşlar artık sesini sosyal medyadan duyurma yoluna gidiyor. Takip sistemlerinde gönderilerin şubeye ulaştığı günün üzerinden haftalar geçmesine rağmen bir türlü teslim edilmeyen kargoların yanı sıra gelmeden gelinmiş gibi görünen gönderiler de şikayet konularının arasında yer alıyor.

PTT Kargo'ya yönelik şikayetler çığ gibi büyüyor

Her gün neredeyse onlarca kişinin şikayette bulunduğu, yüzlerce olumsuz yorumun yapıldığı PTT kargo vatandaşı canından bezdiriyor. Gönderilerin şubeye ulaştığına dair bilginin üzerinden haftalar geçmesine rağmen gönderileri ulaşmayan vatandaşlar; bazen ise adrese dahi uğramadan “Adreste yoktu” şeklinde beyanatta bulunulduğunu belirtiyorlar. Bu durumda kargonun alıcıya ulaşmadan gönderici firmaya dönüyor olması da başka bir şikayet konusu olarak öne çıkıyor.

DAĞITIM MERKEZİ ÖNÜNDE OLUŞAN KALABALIK, COVİD-19’A DAVETİYE ÇIKARIR NİTELİKTE

Koronavirüs salgınının yaşandığı bugünlerde PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde oluşan uzun kuyruk dikkat çekiyor. PTT Kargonun gelen kargoları adrese teslim etmeyerek mağdur ettiği vatandaşlar, gelen kargolarını almak için Dağıtım ve Toplama Merkezinde toplanıyor. Ancak  bu durumda oluşan görüntüler ise içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Covid-19’a adeta davetiye çıkarır nitelikte.

YRD. DOÇ.DR.ONUR: SAKIN PTT KARGO İLE BİR YERE BİR ŞEY GÖNDERMEYE KALKMAYIN; REZİL OLURSUNUZ!

İlimizin duayen kalemlerinden, emekli öğretim üyesi ve araştırmacıYrd. Doç. Dr. Mehmet Naci Onur da PTT Kargo mağdurlarından ve sesini sosyal medyadan duyurma yoluna gidenlerden… Naci Onur, PTT Kargo mağduriyetini dile getirerek; takipçilerini başka özel kargo firması ile çalışmaları konusunda uyardı ve “Siz siz olun sakın PTT KARGO ile bir yere bir şey göndermeye kalkmayın. Rezil olursunuz. Çünkü bunlar bu işi bilmiyorlar. Bir arkadaşım bana bir kargo göndermiş. Kesim ayının 8.inde bulunduğum şehre varmış, bugün ayın 16’sı hâlâ bana ulaşmadı. Merkez kargoya gittim kendim alayım bari dedim. Depoda bulamıyorlar, “Biz size bir hafta sonra ulaştırırız” diyorlar. El insaf kendimiz bile alamıyoruz kargoyu. Ne zaman geleceği belli değil. Bir de gelip evde bulamazlarsa genellikle gelmeseler bile geldik bulamadık diyorlar, işte o zaman ikinci defa kargonun peşine yine ben düşeceğim herhalde. Siz siz olun beş kuruş fazla verin başka özel  kargoyla iş kurun, bu rezaleti çekmeyin” dedi.

PROF.DR. BAĞCI: ŞİKAYET ÇOK DİKKATE ALAN YOK!

Yrd.Doç.Dr. Naci Onur’un paylaşımına ise aynı mağduriyeti yaşayanlardan yorum yağdı. Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (HARPUT-DER) Başkanı Prof.Dr. Eyüp Bağcı, Onur’un paylaşımına yorumda bulunarak; “Ne yapsan boş Hocam şikayet çok dikkate alan yok, özel midir devlet kurumu mudur? Yazık çok mağdur ediyorlar” ifadelerinde bulundu.

TAŞBİLEK: ÜCRETLER UYGUN DİYE VATANDAŞ PTT’YE VERİYOR ANCAK DAĞITIMI REZALET

Elazığ kültürünü şiar edinmiş, Elazığlı sanatçı Şemsettin Taşbilek de İstanbul’da yaşayıp PTT Mağduru olanlardan. Taşbilek, mağduriyetini şu sözlerle ifade etti: Aynı durumu ben de yaşadım Naci Hocam. Çoğu dağıtıcı kapıya gitmeden gittim diye gösterip kargoyu merkeze bırakıyormuş. Vardım şikâyet edip kargomu aldım ama ne yazık ki düzelen şey yok. Ücretler uygun diye vatandaş PTT’ye veriyor; ancak, dediğiniz gibi dağıtımı rezalet.

“BAHANELERİ: EVDE YOKTUNUZ; MADEM EVDE YOKTUK, KAPIYA BİR PUSULA YAZIN”

PTT Kargo mağdurlarından bir diğeri ise İlimizin önemli kalemlerinden şair ve yazar Mahir Gürbüz, “Saygıdeğer Hocam çok haklısınız. Banada aynı mağduriyeti yaşattılar. Bahaneleri evde yoktunuz. Madem evde yoktuk; kapıya bir pusula yazın” “Geldik evde yoktunuz. PTT’ye uğrayın ve alın” diye. Hiçbir ihbarname bırakmadan iade yapmışlardı. Kaldı ki evden ayrılan da yok. Hangi birini anlatayım. Vurdum duymazlıkları devam ediyor…” dedi.

PAYAM; YORUMLARIN, ŞİKÂYET DİLEKÇESİ OLARAK ALGILAMASINI İSTEDİ

İlimizin yetiştirdiği önemli edebiyatçı,  şair, yazar Nazım Payam; ise mağdur olduğunu ve yorumlarının yetkililer tarafından şikâyet dilekçesi olarak algılanmasını istedi. Payam; “Sayın yetkili bunu altında bizim de imzamızın bulunduğunu varsayarak bir şikayet dilekçesi olarak algılamalı” yorumunda bulundu.

COŞKUN: MEMUR YETERSİZLİĞİNİ GEREKÇE GÖSTERDİLER

Elazığ Fırat Gazetesi aynı zaman da Elazığ Online köşe yazarlarından Vehbi Coşkun da Onur’un paylaşımına yorumda bulunarak, PTT Kargo mağduriyetini dile getirdi.

Coşkun, “ En iyisi PTT Kargoyu kullanmamak” diyerek; “Antalya’dan Eylül ayı başında Elazığ’a gelen iki adet koliyi, çalışanlarının koronavirüs nedeniyle karantinada olduğu gerekçesiyle adresime getirmedikleri için ben teslim almaya gittim. Aradılar bulamadılar ve “Siz gidin biz not aldık getireceğiz” dediler.

Aradan zaman geçti, kolilerim gelmediği için tekrar dağıtım merkezine gittim. Memur yetersizliğini gerekçe gösterdiler. Paket ve kolilerin arasına girdim, aradım bir koliyi buldum, ötekini bulamadım. “Siz gidin rahat olun iki gün içerisinde adresinize göndereceğiz” dediler. Daha önce yaşananların aynısını yaşadım ve yine dağıtım merkezine gidip, bizzat arayıp kolimi nihâyet buldum. Sitemden öte azarlara karşı seslerini çıkarmayan ve haklısınız diyen çalışanlara da kızıp, bir şey diyemiyorsunuz. Dağıtım merkezine ulaştıktan 20 gün sonra kolileri ayrı ayrı da olsa alabilmekle teselli bulduk. Uzun süredir yaşanan bu rezaletten siz de nasibinizi almışsınız. En iyisi PTT kargoyu hiç kullanmamak… Saygılar sunuyorum, geçmiş olsun değerli hocam” İfadelerinde bulundu.

BİCAN: ANKARA’DAN MEKTUBUM BİR AYDA GELDİ!

Mektupların dahi bir ayda anca geldiğini ifade eden İlimiz şair ve yazarlarından Zekeriya Bican da; “Sayın hocam, aynı durumu ben de bir buçuk ay önce yaşadım. Merkez kargoya üç kez gittim. “Kargolar açılmamış” dendi. “Ne zaman açılacak” dedim. “o belli değil” cevabını aldım. Ankara ‘dan bir mektubum bir ayda geldi. Ne yazık ki durum bu” dedi. Türkiye’nin farklı illerinde yaşayanların da aynı mağduriyeti yaşadıklarını Mehmet Naci Onur’un takipçilerinden gelen yorumlardan anlıyoruz.  Isparta’da yaşayan Yaşar Büyüker de mağduriyet yaşayanlardan olduğunu belirtti. Büyüker, mağduriyetini şu ifadelerle dile getirdi:  Düzgün giden var mı ki. Özellikle geldik evde yoktunuz. Büroya gelin, gönderinizi alın; ispatı mümkün değil. Benzer mağduriyetler yaşadıklarını aktaran vatandaşların yorumları ise şu şekilde:

“BU REZALETİ YAŞAMAYAN YOKTUR, SANIRIM”

Fadlı Özbay: Normal mektupları da dağıtmıyorlar merak etme.

Mehmet Ulucan: Bu rezaleti yaşamayan yoktur, sanırım…

“UMARIM, YETKİLİ VE ETKİLİ KİMSELER DUYAR, İŞİTİR DE KURUMA BİR ÇEKİ DÜZEN VERİRLER”

Ahmet Turan Sinan: Değerli Hocam çok haklısınız. Ben de defalarca aynı sıkıntıyı yaşadım. Adı geçen kurum ne yazık ki iyi çalışmıyor…Bu durumu umarım yetkili ve etkili kimseler okur, duyar, işitir de kuruma bir çeki düzen verirler…

Dursun Paç: Doğru bir yazı. Ayrıca kargo ücretleri de çok yüksek

Burak Uğur: Hocam kesinlikle haklısınız….PTT ile Şanlıurfa’dan Elâzığ’a 24 günde geldi kargom

Saffet Şaman: Hocam çok haklısınız, bu konuyu ben ifşa edecektim. Siz yazmışsınız. Gerçekten hiç bir ulaşımız gelmiyor; biz almaya gittiğimizde ise biz “bulamayız” diyorlar. Her gittiğimde kavga döğüş aratıp bulduruyorum. Bir keresinde pasaportumuz gelmiş 1 gün sonra yola çıkacağız. “Bizde yok” diyorlar. Tabiri caizse ortalığı birbirine kattım, müdüre çıktım; en sonunda arayıp buldular. Benim o kavgamı unutmamışlardır. Nerdeyse polis gelecekti.

“DEFALARCA PTT KARGO REZALETİNİ YAŞADIM; ŞİKÂYET HAK GETİRE!”

Hüsamettin Öner: Maalesef benim de başıma geldi. Geçmiş olsun. Bunları ifşa etmek herkesin olmalı.

Serap Tapan: Ben de defalarca PTT Kargo rezaletini yaşadım! Şikayet hak getire ! Bildiklerini okuyorlar

Nurcan Aslan: Hocam bugün ayni şeyleri yasadım. Birde 50 kişilik kuyrukta bekledim sonra görevli çıkıp “ayin 6’sından sonraki kargo sahipleri beklemesin” dedi. Ama geçen hafta Kıbrıs’a iki kargo gönderdim PTT ile 48 saat sonra çocuklar aldı. Ankara’ya gönderdim 2 gün sonra vardı ve kargo takibini devamlı mesajla bildirdiler. Bence bizim Elâzığ’da bir sorun var.

Ramazan Korkmaz: Değerli hocam, maalesef doğru; PTT Kargoda aynı rezaleti yaşadım. Kırmışlar, dökmüşler sorgulama yapıyorsunuz; o ayrı bir dert… Geçmiş olsun.