Prof. Dr. Açık'a iki önemli görev!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek.

Prof. Dr. Açık'a iki önemli görev!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek. Prof. Dr. Açık, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği ve kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a federasyonun bağlı olduğu, Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni döneminde iki önemli görev verildi.

9 Mart’ta gerçekleşen TÜRKONFED Olağan Genel Kurulu’nda bir kez daha yönetime seçilen Prof. Dr. Açık, yeni yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı görev dağılımında ise TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı olarak seçildi.

“KOBİ’LERDEN EĞİTİME YENİ DÖNEM VİZYONU”

Çatısı altında 31 federasyon ve ulusal-uluslararası 363 üye dernek üzerinden yaklaşık 100 bin şirket yer alan TÜRKONFED’in yeni dönem vizyonu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Açık, “TÜRKONFED olarak bu dönemde bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılması, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği, yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinin hızlanması, kentlerimizin depreme hazırlanması için çalışacağız. Öte yandan özellikle Anadolu’daki iş insanlarımızın ciddi bir insan kaynağı sıkıntısı yaşadığını görüyoruz. Bu sorunun başlıca kaynağı ise eğitim. Bu nedenle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki ana odaklarımızdan biri eğitim olacak. TÜRKONFED İDK olarak da çatımız altındaki derneklerle birlikte kadınların çok yönlü güçlendirilmesi ve iş dünyasından siyasete her alanda cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi için yeni projeler geliştirmeye, bu alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sönmez ve yeni yönetimimizi kutluyor, şahsıma olan destek ve teveccühleri için teşekkür ediyorum” dedi.