Başkan Efe'den '5 Nisan Avukatlar Günü' mesajı!

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak avukatların dünyanın her noktasında adalete erişimin güvencesi olduğunu söyledi.

Başkan Efe'den '5 Nisan Avukatlar Günü' mesajı!

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, 5 Nisan avukatlar gününü kutlayarak, Avukatların adalete erişim noktasında oldukça önemli bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe açıklamasında; “Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak avukat, hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlar. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz.

Avukatlık, hukukun üstünlüğünün sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması ve adil yargılama hakkının temini için görev üstlenen, adaletin temel taşlarından biridir.

Biz Avukatlar, Adalet terazisinin dengesini korumak, hukuki süreçlerde adaletin tecellisini sağlamak ve toplumun hukuki bilincini arttırmak için mücadele etmekteyiz. Bu mücadele kimi zaman zorluklarla ve engellerle karşılaşmakta. Fakat Avukatlar, adalet duygusu ve mesleki sorumluluk bilinciyle bu zorlukların üstesinden gelmektedir.

Bugün dünyanın bir çok yerinde hukuki konularla ilgili sorunlar ve mağduriyetler artmaktadır. Halkın adil bir şekilde temsil edilmesi ve hukuki haklarının korunması için Avukata olan ihtiyacın kaçınılmaz bir gerçek olduğu anlaşılmaktadır. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Vatandaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu Baro’dur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, vatandaşın başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir.

Bu çerçevede halkın adalete erişiminde üstlenmiş olduğu görevleri özveri, cesaret ve fedakarlıkla yerine getiren tüm meslektaşlarıma teşekkür eder, 5 Nisan Avukatlar Gününü bir kez daha kutlarım.” İfadelerini kullandı.