Hemşehrimiz Yurten'den Mardin'deki Kobilere ciddi destek

Hemşehrimiz Abdullah Yurten 2021 yılında KOSGEB Mardin İl Müdürlüğüne atanmasının ardından gerçekleştirmiş olduğu başarılı ve yoğun çalışmalarıyla kısa sürede Mardin halkının takdirini kazanarak şehirdeki Kobilere 25 milyon destek sağladı.

Hemşehrimiz Yurten'den Mardin'deki Kobilere ciddi destek

2021 yılında KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü görevine atanan hemşerimiz Abdullah Yurten kısa sürede elde ettiği başarılarla, Mardin'deki birçok işletmenin projelendirilme çalışmalarıyla yakından ilgilenerek Kobilere 25 milyon destek sağladı.

Hemşerimiz Abdullah Yurten, 2 yıl boyunca boş olan Mardin KOSGEB İl Müdürlüğü’ne 2021 yılının Haziran ayında atandı. Harran Üniversitesi İşletme Lisans ve Tarih Yüksek Lisans Mezunu olan Hemşerimiz Yurten, göreve başladıktan kısa bir süre içerisinde Mardin Halkının sevgisini kazandı.

Yaptığı çalışmalarla göz dolduran Yurten yapmış olduğu açıklamadı; "Pandemi döneminde etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği KOSGEB kurumu tarafından sunulan her genç istihdama 100 bin lira iki yıl geri ödemesiz faizsiz, kefilsiz, aracısız verilen MKİ Desteğinden Mardin Müdürlüğü tarafında Mardin ilimizde yapılan saha ziyaretleri, ilgili paydaş kurum kuruluş STK ve oda başkanlıklarına yapılan bilgilendirmeler ile vatandaş odaklı bilgilendirmeler sonucunda destek süreci henüz devam ederken, bugün itibariyle 568 işletme başvuru yapmış olup 1334 kişi yeni istihdam taahhütü verilmiştir. Başvuruları eksiksiz yapan 550 işletmenin onayı bekletilmeden yapılmış olup başvuru istihdam taahhütlerinin gerçekleşmesine göre her istihdama 100 bin lira faizsiz kredi sağlanacağı düşünüldüğünde belirtilen taahhütler gerçekleşir ise 130 milyon lira destek tutarı işletmeler vasıtasıyla Mardin ilimize katkı sağlanmış olacaktır. İşletmelerin vermiş olduğu istihdam taahhütüne göre bugün itibariyle 230 işletmeye toplamda 25 milyon lira tutar aktarılmıştır. Başvurular 31 Mart tarihine kadar devam edecek olup istihdam şartlarını mevzuatlar çerçevesinde sağlayan işletmelerin ödeme talepleri KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü ve KOSGEB Başkanlığı tarafından ivedilikle yapılarak ödemeleri gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mardin'de yayın yapan birçok yerel internet haber sitelerinin ise hemşehrimizin bu başarısından övgüyle bahsetmeleri ise dikkatlerden kaçmadı