Genel Başkan Davutoğlu: Bu üslupla siz gideceksiniz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda emniyet görevlilerinin atamalarını içeren yönetmelikten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Genel Başkan Davutoğlu: Bu üslupla siz gideceksiniz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan polis atamalarındaki yeni düzenlemeleri içeren yönetmeliğe tepki gösterdi.

Genel Başkan Davutoğlu, "Halkımızın her kesimi yoğun bir sıkıntı içinde yaşıyor. Çifçilerimiz, esnafımız, gençlerimiz, kadınlarımız, işçilerimiz herkes bütün bunların sorumlusu olan iktidar ise tek tek meslek gruplarını hedef alarak onların hayatlarını zorlaştıracak adımlar atıyor. Sayın Erdoğan'ın hekimlerimize dönük tavrı aşikar. Şimdi de emniyet görevlilerimize yönelik açık ve net bir tavır sergileniyor onları huzursuz eden bir yönetmelik geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararıyla değiştirildi. Ve her bir emniyet görevlisinin daha önce 2 yada 3 atama yapmasının yerine şimdi 4 hatta 5 atama yapacağı yeni bir düzenleme getirildi. Önce soruyorum ne istiyorsunuz? Zaten geçim sıkıntısı yaşayan aldığı maaşla zor hayat şartları içinde hayatını idame ettirmeye, onurlu bir hayat sürmeye çalışan ve birçoğu da ailesinden uzak olan emniyet görevlilerimizden ne istiyorsunuz" dedi.

ERDOĞAN VE SOYLU'YA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen Davutoğlu, "Sayın Erdoğan, Sayın Soylu ben onlarla birlikte çetin mücadelenin içinde yer aldım terörle mücadele de onların nasıl büyük bir fedakarlık yaptıklarına bizzat şahid oldum. Onlar bu toprakların, Anadolu'nun her bir köşesinden gelmiş ve insanlarımızın güvenliği için çalışan yiğit insalar, kadın, erkek emniyet görevlilerimizin aile bütünlükleri konusunda bile nasıl sıkıntı yaşadıklarını biliyorum, tayinler noktasında nasıl sıkıntı yaşaladıklarını biliyorum. Tayinler sebebiyle çocuklarından ayrı kaldıklarını biliyorum. Şimdi siz bu yapmış olduğunu yönetmelik değişikliğiyle 2 yada 3 atama yapan emniyet görevlilerimize 4 hatta 5 atama yaptırarak ne yapıyorsunuz biliyormusunuz? 4-5 yılda bir emniyet görevlilerimizin yerlerini değiştiriyorsunuz. Her bir değişiklik demek çocuklara yeni okul, eşlere yeni bir komşu hatta yakından da bildiğim kendisi ve eşi emniyet görevlisi olanlar için ise daha da zor şartları beraberinde getiriyorsunuz. Hem de ne zaman yapıyorsunuz bunu biliyormusunuz? emniyet görevlilerimizin maaşları hergün erirken, onurlu bir hayat sürmelerinin önündeki şartlar hergün zorlaşırken yapıyorsunuz. Neden Sayın Erdoğan? Neden Sayın Soylu? Nedir buna ihtiyaç hissettiren sebep" diye konuştu.

"SİYASET ÇIKAR MESELESİ DEĞİLDİR"

Siyasetin çıkar meselesi olmadığının altını çizen Davutoğlu, "Bakın aslında bunun işaretleri aylar öncesinden verilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz Haziran ayında emniyet görevlilerine hitaben aynen şöyle demişti, "Güvenlik görevi maaşla ölçülemez, istemeyen birgün dahi durmasın" hatırladınız mı bu üslubu Sayın Erdoğan'ın hekimlere söylediği sözün mantığı, üslubu aynen Sayın Soylu tarafından emniyet görevlilerimize yöneltilmişti. İstemeyen birgün dahi durmasın. Peki Sayın Soylu güvenlik birimleri doğru maaş meselesi değildir ama siyasette çıkar meselesi değildir. Yakınlarına çıkar temin etmek üzere siyaset yapanların hele hele sizin mafyadan 10 bin dolar alan milletvekilinin adını açıklamadığınız birgün de emniyet görevlilerine bunları söylemeye ne hakkınız var. Emniyet görevlilerimizin hepsi zaten canla başla çalışıyor. Şehitler veriliyor. Son olarak Şanlıurfa'da, Şanlıurfa'daki şehit düşen iki emniyet görevlimizin tahkikatı açık bir şekilde yapılmalı oradaki karanlık bütün hususlar aydınlığa kavuşturulmalı ortada emniyet görevlilerimizin huzurunu, hayat güvencesini, ekonomik şartlarını tehdit eden bir yönetmelik var bu yönetmelik gayri insanidir, bu yönetmeliğin hiçbir faydası yoktur. Aileleri daha çok parçalayan, çocuklarını eğitim şartları başta olmak üzere her türlü aile huzurunu bozan bir yönetmeliktir" şeklinde konuştu. 

"HAZİNEYE MALİYETİ 8 MİLYAR TL"

Bu yönetmelikle Hazineye ayrı bir maliyet yükü bineceğine değinen Davutoğlu, "Birde hazineye maliyeti var. Bakın bu yönetmelikte 400 bin emniyet personelimiz 2 yıl atama yapmaları halinde her bir atamada 10 bin Türk Lirası harcırah aldıklarını düşünürseniz tam 8 Milyar Türk Lirası hazineye harcırah yükü geliyor bu kararınızla ayrıca 400 bin emniyet görevlisi her bir atamada 15 gün izin kullandığı için toplamda 2 atamada 30 gün izin kullanıldığında tam 32.768 emniyet görevlisi bir yıllık maaşı düzeyinde bir iş kaybı yaşanıyor" dedi.

"BU ÜSLUPLA SİZ GİDECEKSİNİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kullanmış olduğu üslubun yanlış olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Ne gerek var buna çıkın ve izah edin. Ama izah ederken hekimlere yaptığınız gibi, emniyet görevlilerimize geçmişte yaptığınız gibi hekimlik maaş meselesi değil, güvenlik görevi maaş meselesi değil isteyen gitsin de yapmayın, onlar bu toprakların çocukları, çoğu fakir ailelerin çocukları ve her biri bizim için güvenliğimiz için gecesini gündüzüne katan devlet görevlileri kendiniz her türlü çıkarı siyaset üzerinden elde edeceksiniz sonra fakir aile çocuklarının zor şartlarda yetişmiş emniyet görevlilerinin her birine dönüp istemeyen gitsin diyeceksiniz. Sayın Erdoğan, Sayın Soylu bu üslüpla siz gideceksiniz. Kendi memurunun hakkını, hukunu gözetemeyen milletin hakkını, hukunu gözetemez" diye konuştu.

"HİÇ MORALİNİZİ BOZMAYIN"

Emniyet görevlilerine de seslenen Davutoğlu, "Hiç moralinizi bozmayın. Bütün bu adaletsizlikleri ortadan kaldıracak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. İçişleri Bakanlığını takip eden gölge kabinimizde bir valimiz, bir emniyet müdürümüz bu yönetmelik çıktığı andan itibaren bize gerekli raporlandırmaları yaptılar. Valimiz İzzettin Küçük, Emniyet Müdürümüz Mevlüt Demir tecrübelerine istinaden bütün bu çerçeveyi sundular. Buradan sizlere taahütte bulunuyorum. İnşallah Gelecek Partisi iktidarında emniyet görevlilerimiz demokratik hukuk devleti kuralları içinde hak ettikleri insanoğluna yakışır özlük haklarına kavuşacaklar" ifade etti.

"3600 EK GÖSTERGE VERİLECEK"

Emniyet görevlilerine vaad edilen ama bir türlü yapılmayan 3600 ek göstergeye vurgu yapan Davutoğlu, "Sizlerin nasıl büyük bir fedakarlıkla bu milletin güvenliği için çalıştığınıza bizzat şahit olmuş olan eski Başbakanınız olarak size sesleniyorum. Biz size güveniyoruz, biz sizin fedakarlıklarınızı görüyoruz. Biz sizin çocuklarınıza, eşinize, ailenize hasret kalarak bu milletin güvenliği için ne fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz. Hiç moralinizi bozmayınız, vatan topraklarının her bir köşesini kendi eviniz gördüğünüzü de biliyoruz. tayinlerden çekinmediğinizi, her bir tayinde büyük bir aşkla vatan parçasına gittiğinizi de biliyoruz. Ama aile bütünlüğünüzü korayacak, ekonomik şartları en iyi düzeye getirecek, 3600 ek gösterge ile emeklilikte onurlu bir hayat süreceğiniz imkanı sağlamak üzere inşallah gerekli tedbirleri alacağız. Ve şunuda söyleyeyim. Hiç kimse size birgün dahi durmasın diyemeyecek. Siz birgün değil, bir ay değil, bir yıl değil, hayatınız boyunca o görevlerin başında olacaksınız" ifadelerini kullandı.