Gakgom Kendine Gel!

Vaka sayıları korkutucu bir hızla artarken, insanlarımızın vurdumduymaz davranışları hepten can sıkıcı olmaya başladı. Haliyle soruyoruz madem canınızın kıymeti yok! En azından başkasının canına sebep olmayın demekten kendimizi alamıyoruz. Lütfen gakgom kendine gel ve kuralları gelişi güzel esnetme!

Gakgom Kendine Gel!

Koronavirüs pandemisi baş gösterdiği andan itibaren; tedbirlerin sağlığımızı korumak için son derece etkili olduğunu belirtip durduk. Ancak her gün açıklanan vakalara ilişkin veriler; kuraların gelişi güzel esnetildiğini somut bir şekilde önümüze serdi. Gerçekten bu neyin rahatlığı? Demeden edemiyoruz.  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da yetkili diğer uzmanlarda her fırsatta tedbirlerin son derece önemli olduğunu vurguluyor. Peki biz nasıl oluyor da bu kuralları gelişi güzel; canımıza lades diyerek esnetiyoruz. İnanın aklımız mantığımız almıyor artık gelinen süreci…

BAKAN KOCA: VİRÜSE FIRSAT VERMEYECEĞİZ!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; “Vaka artışı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta en çok vaka artışı yaşanan il yöneticilerimizle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Tecrübelerimiz bu artışı göğüslemeye yeterli. Yerinde karar, yerinde tedbir, etkili mücadele ile virüse fırsat vermeyeceğiz” dedi.

BAKAN KOCA: İŞ YERİNDE DE MASKELERİNİZİ ÇIKARMAYIN!

İş yerlerinde de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği çağrısında bulunan Bakan Koca; “İş yerinde maskesini çıkaranlar olduğu bilgisini alıyoruz. Oysa risk, dışarıda olduğu gibi, iş ortamında da sürüyor. İşteyken, gözden uzak da değilsiniz: Aldığınız riskle 83 Milyonun gözü önündesiniz. Lütfen sorumlu davranın. Maskenizi çıkarmayın” diyerek çalışanların da iş ortamında kuralları esnetmemesi gerektiğine işaret etti.

VALİ YIRIK: GEREKMEDİKÇE DIŞARI ÇIKMAYIN!

Vali Erkaya Yırık ise; ilimizde vakaların arttığına dikkat çekerek; “Aziz hemşehrilerim, koronavirüs, bulaşıcılığını ve etkisini hâlâ devam ettiriyor. Sizden istirhamım; rehavete kapılarak tedbirleri elden bırakmayalım lütfen! Gerekmedikçe, dışarı çıkmayalım!” dedi.

VATANDAŞ: TEDBİR KALMADI!

Vali Yırık’ın bu paylaşımın altına yorum bırakan Elazığlılar ise; yorumlarda bulundu. S.U.; “Sayın Valim katılıyorum aynen tedbir diye bir şey kalmadı. Korona bitmiş gibi devam ediyoruz.  Şu an ama maalesef koronavirüs devam etmekte. Tedbir kalmadı ben şahsım adıma öğrenci Servis taşımacılığı yapmaktayım ama okulların önü giriş çıkış sadece veliler dolu aracını alan okulda” diyerek okul önlerinde de yığılmaların olduğuna vurgu yaptı. Bir diğer vatandaş ise denetimlerin arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

GAKGOM, KENDİNE GEL!

Bizler de bir kez daha; ne olur işiniz yokken evinizde kalın çağrısında bulunarak; virüsü topyekûn bir mücadele ile yenebileceğimizi aktarıyoruz. Tablomuz daha fazla kızarmadan; ne olur gakgom kendine gel demekteyiz.