'Eleştiriye kendimizden başlamalıyız'

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada eleştiriye önce kendimizden başlamak ahlaki olandır diyerek sağduyulu bir değerlendirmede bulundu.

'Eleştiriye kendimizden başlamalıyız'

AK Parti çevresindeki değerlendirmeler, alınan ağır yenilginin sebepleri üzerinde yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaptığı konuşmalarda, halkın mesajını aldıklarını ve bu sonuçlar karşısında kendilerini hesaba çekmeleri gerektiğini vurguladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı da seçim sonuçlarını değerlendirerek, eleştirilere cevap verdi. Nazırlı, süreçlerin bir parçası olanların eleştiriye önce kendilerinden başlaması gerektiğini vurguladı ve herhangi bir kişi, grup veya ilçenin cezalandırılmasına karşı olduğunu belirtti.

Milletvekili Nazırlı, 31 Mart değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi;

"Zamanın hızlı aktığı, olayların birbiri ardına hızlıca yaşandığı dönemlerde sosyolojik süreçleri doğru okuyabilmek, doğru yorumlayabilmek ve doğru anlamlandırabilmek için akl-ı selimi elden bırakmamak gerekir. Başta Türkiye olmak üzere Elazığ’ımızda ortaya çıkan seçim sonuçlarını her ne ise o şekilde idrak etmek için günlerdir sadece veri topluyor, doğru/yanlış yapılan yorumları bazen hayretle bazen şaşkınlıkla bazense üzülerek izliyorum.

Hemen şunu ifade etmem gerekir ki; süreçlerin bir şekilde bir parçası olan bizlerin, eleştiriye önce kendimizden başlaması ahlaki olandır. Elazığ özelinde nerede eksiklik var, nerede yanlışlık var, nerede hata var sorularına her şeyden önce şahsım bağlamında cevap vermenin derdinde olduğumu ifade etmek isterim. Başkasını suçlamak, başkasına hesap kesmek yahut makul ve geçerli verileri görmezden gelerek seçim sonuçlarını tutarlı olmayan gerekçelerle açıklamak işin en kolayıdır.

Sosyal olayları değerlendirirken ilkelerden hareketle mukayese yapmak en tutarlı yoldur. Bu bağlamda; ilkesel olarak AK Parti’den adaylık başvurusu yapıp kabul görmeyince başka bir partinin aday olmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

Son olarak seçimin kazananından bağımsız herhangi bir kişi ya da etnik grup yahut ilçenin cezalandırılması yaklaşımlarına toptan karşı olduğumu beyan etmekteyim.

Gelecek dönemde siyasetimizi bu ilkelerden hareketle yapmamız ve şehrimize hiçbir faydası olmayan kısır tartışmalardan uzak durmamız gerekmektedir. 

Elazığ’ımıza vekil olarak hizmet etmeye başladığım ilk günden bu yana hiçbir vatandaşımızın siyasi, dini, mezhebi ve ırki sıfatını dikkate almadım. Bütün Elazığlıları bir bildim, kardeş bildim, yoldaş bildim. Bundan sonra da belediyesi kimde olursa olsun bütün ilçelerimizi, mahallelerimizi hasılı insanımızı kardeş bilmeye devam edecek vatandaşlarımıza elimden gelen bütün desteği vereceğim.

AK Partimizin kuruluş felsefesinde millete rağmen değil milleti ile yan yana siyaset yapmak vardır. Bu ilke AK Partimizin temel ilkesi ve hayat kaynağıdır.

Bizler Elazığ’ımız için çalışmaya, koşturmaya şehrimize değer katmak için canla başla uğraşmaya devam edeceğiz.

Allah birlikteliğimizi daim kılsın." İfadelerini kullandı.