Eğer bu iddialar doğruysa vah halimize!

31 Mart Yerel Seçimlerinde Ak Parti'den Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları'nın, seçimde kendisini desteklemeyen 110 belediye personelini farklı birimlere gönderdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Eğer bu iddialar doğruysa vah halimize!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları'nın seçimde kendisi desteklemediği gerekçesiyle 110 belediye personelini sürdüğü iddia edildi.

Yeri değiştirilen personellerin bir çoğunun AK Partili olduğu ve AK Partili siyasilere yakın olduğu ifade edilirken, olayın AK Parti Genel Merkezine kadar taşındığı ancak oranın bu konu da duyarsız kaldığı belirtiliyor.

Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karahüseyinoğlu'na göre, bu atamalar sadece siyasi tercihi farklı olan personeli hedef almakla kalmıyor, aynı zamanda seçim sonrası dönemde de siyasi bir gözdağı niteliği taşıyor. Belediye başkanının bu şekilde hareket etmesi, kamu hizmetinde tarafsızlık ve liyakatin önemine zarar verebilir." dedi.

Ulusal gündeme kadar düşen bu haber sonrası bir çok Elazığlı vatandaşlar, belediye başkanının bu tür uygulamalarının demokratik ilkelerle bağdaşmadığını ve kamu hizmetinde siyasi tercihlerin ön plana çıkarılmasının yanlış olduğunu belirttiler. Kimi vatandaşlar ise, belediyede yaşanan bu tür siyasi gerginliklerin kente hizmete odaklanmayı zorlaştırdığını ve bu durumdan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Diğer yandan, bazı vatandaşlar ise, bu tür olayların siyasi gerilimleri artırdığını ve belediye yönetiminin daha fazla vatandaşa kulak vermesi gerektiğini ifade ettiler.