Bu haberi AK Partililer okusun! CHP neden kazanıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin neden Türkiye'de birinci parti olduğunu sorgulayan AK Parti'nin, seçimleri kazanan CHP'li Belediye Başkanlarının görevi devraldığında ilk neler yaptıklarına bakmaları yeterli olacak.

Bu haberi AK Partililer okusun! CHP neden kazanıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra geldiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde dua ederek göreve başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Akın, tarihi Zağnos Paşa Camii'nde sabah namazı kıldı, namaz sonrası cami cemaati ile sohbet eden Akın, Zağnos Paşa Türbesi'ne giderek dua etti.

Manisa Alaşehir Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu ikinci dönemine de Kur'an-ı Kerim'i öperek başladı. Öküzcüoğlu, “Bu kutsal kitabın bize ön gördüğü şekilde dinimizin tüm değerlerine sahip çıkacağım, haddini bilen hakkını bilen bir başkan olacağım." Dedi.

Bursa Gemlik Belediye Başkanlığını kazanan Şükrü Deviren, görevi devralmasının ardından Başkanlık Makamının kapısını söktü, Deviren, “Makam kapısını sökeceğiz demiştik, bugün mesaiye kapıyı sökerek başladık.” açıklamasında bulundu.

Bu uygulamalar AK Parti’ye neler hatırlatır, nasıl bir değerlendirme yapmalarına vesile olur bilemeyiz ama 1994 yıllarına giderlerse bir benzerlik görecekleri muhakkak. Milletin değerleriyle iç içe olan adayları göstererek Türkiye’de büyük bir başarı gösteren CHP, milletten kopmuş adayları göstererek seçimi kaybeden AK Parti, bu seçimin en kısa değerlendirmesi bu olsa gerekir.