Bingöl'de İngilizce dil platformunun tanıtımı yapıldı

Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 'Diyalekt' İngilizce dil eğitimi platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bingöl'de İngilizce dil platformunun tanıtımı yapıldı

Bingöl’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Diyalekt” İngilizce dil eğitimi platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bingöl’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yaş ve seviye için geliştirilen “Diyalekt” İngilizce Dijital Eğitim Platformunun tanıtım toplantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, merkeze bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerden İngilizce dersi zümre başkanı olan öğretmenler katıldı. Yabancı dilin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca dil eğitimini kolaylaştırmak için geliştirilen Diyalekt Platformu her yaş ve seviyedeki kullanıcılar için tasarlanmıştır. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından tüm öğretmenlere yönelik çevrimiçi bilgilendirme toplantısı da yapılacak. Ancak önce İngilizce dersi öğretmenlerimizle yüz yüze bir tanıtım toplantısında bir araya gelmek istedik zira bu konuda öncülük yapacak olan sizlersiniz. Korona virüs döneminde eğitimde dijital dönüşüm hız kazandı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerden sonraki süreçte de bölgedeki öğrencilerimizin eğitimi EBA platformu üzerinden devam etti. Dijital eğitim platformları artık eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bakanlığımız 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında EBA üzerinde Matematik eğitim platformunu hayata geçirmişti. İkinci tematik platform Diyalekt oldu. 24 Nisan’da Bakanımız Mahmut Özer’in katılımlarıyla Diyalekt İngilizce Dil Eğitimi Platformunun tanıtımı yapıldı. Platform tamamen ücretsiz olup EBA ve e-devlet üzerinden tüm vatandaşlarımızın erişimine açılmıştır. Değerli öğretmenlerimiz sizlerden Diyalekt İngilizce dijital eğitim platformunu incelemenizi ve başta öğrencileriniz olmak üzere diğer öğretmenlerimize ve velilere tanıtmanızı bekliyoruz. Toplantıya katılım sağladığınız için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Diyalekt İngilizce Dijital Eğitim Platformu tanıtım toplantısı, AR-GE biriminden İngilizce öğretmeni Gülten Butakın’ın sunumu ve örnek içerikleri paylaşımının ardından sona erdi.