Başkentte Elazığ Rüzgarı!

11 Aralık tarihine kadar devam edecek Elazığ Yöresel Ürünler Ve Lezzet Günleri Ankara'da başladı.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!

Ankara’da Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri başladı.

11 Aralık tarihine kadar devam edecek Elazığ Yöresel Ürünler Ve Lezzet Günleri Ankara’da başladı. Elazığ’ın tanıtıldığı Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet günleri, coşkulu bir katılımla start aldı.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!

Elazığ Bakkallar Odası ve Elazığ Lezzetleri ve Yöresel Ürünlerini Tanıtma Derneği’nin organizasyonluğunda Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın destekleriyle düzenlenen tanıtım günlerinde stant açan esnaf, yöreye özgü ürünleri tanıttı.

Program ilk olarak Elazığ Belediyesi kürsübaşı ekibinin konseriyle başladı.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!

Elazığ Lezzetleri ve Yöresel Ürünlerini Tanıtma Derneği Başkanı Naci İlhan Çetinkaya, lezzet günlerine katılımın yüksek olduğunu söyleyerek: “ilk gün olmasına rağmen büyük bir izdiham var. Ankara’daki Elazığlılar bizleri duygulandırdı. Sabah bizden önce gelenler vardı çok güzel bir ortam. Hem malzeme satışı hem de tanıtım açısından kaliteli bir şeyle peşindeydik. Çokta büyük talep vardı. Ankara’daki Elazığlılar baskı yaptılar burada fuar yapın diye. Bizlerde kısa sürede resmi işlemleri yaptık. Belediyemizin de desteğiyle 1 haftaya sığdırdık. Ulaşamadığımız yerler de oldu lütfen bize kimse kırılmasın yapabildiğimiz kadarını yapmaya çalıştık.” Dedi.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Yöresel ürünler günlerinin yapılmasının önemine değinerek: “bu Elazığ günlerinin illerimizde yapılması çok güzel bir şey. Esnaf çok hareketli. Gördüğüm kadarıyla dışarıdan firmalar yok tamamen Elazığlı. Sağolsunlar iyi emek çekmişler. Elazığlılar ve dışarıdaki Ankaralılara bu seneki taze ürünlerin satılması önemli.” Dedi.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!

Organizasyonda sadece Elazığ ürünlerinin satıldığını belirten Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top: “bu organizasyonun önemi herkes Elazığlı ve yörenin ürünleri. Yerel esnaflarımız burada tamamen Elazığlılar. Bütün Ankaralıları buraya bekliyoruz hem ucuz hem de kaliteli, ürünlerimizde katkı maddesi yok.” dedi.

Organizasyonun ilk günü sanatçılar Ömer Çapar ve Cengiz Yurtseven’in konserleri ile devam etti.

Başkentte Elazığ Rüzgarı!