AKSA Elektrik bölgenin elektrik tüketim oranlarını açıkladı! İşte Elazığ'ın tüketim verileri

Aksa Elektrik, yılın üçüncü çeyreğine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Bu kapsamda Elazığ'da yüzde 4,60 oranında azalış görüldü.

AKSA Elektrik bölgenin elektrik tüketim oranlarını açıkladı! İşte Elazığ'ın tüketim verileri

Aksa Elektrik, yılın üçüncü çeyreğine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. 2022 yılı temmuz, ağustos ve eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin toplam elektrik tüketimi Çoruh ve Fırat bölgelerinde artış gösterdi.

ELEKTRİK TÜKETİMİNDE EN YÜKSEK DÜŞÜŞ ELAZIĞ’DA

Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin ise yüzde 5,61 oranında arttı.

Mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam elektrik tüketiminde en yüksek düşüş Fırat bölgesine bağlı Elazığ’da yüzde 4,60 olarak görüldü. Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, yüzde 17, oranında Bingöl’de, Malatya’da yüzde 13, Tunceli’de yüzde 5,30 oranında artış görüldü.

AKSA Elektrik bölgenin elektrik tüketim oranlarını açıkladı! İçinde Elazığ'da var

FIRAT BÖLGESİ’NDE MESKEN BAZINDA ELEKTRİK TÜKETİMİ ELAZIĞ’DA YÜZDE 7

Bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yüzde 5,35 arttı. Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre; Fırat bölgesinde Malatya’da yüzde 8, Elazığ’da ise 7 artış olurken, Bingöl’de 2,96 ve Tunceli’de yüzde 6 oranında azalmalar görüldü.

FIRAT BÖLGESİ ABONE SAYISINDA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Fırat bölgesinde abone sayısı düşüş gösterdi. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 2,95 azaldı.