Vekil Semih Işıkver: 'Belediye Villakent'te Çökmüştür!'

Kanal Fırat televizyonunda Furkan Dilaver'in sunduğu 'Son Baskı' programına konuk olan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver seçim süreci ve Elazığ Belediyesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vekil Semih Işıkver: 'Belediye Villakent'te Çökmüştür!'

Elazığ'ın siyasi gündemi, MHP Milletvekili Semih Işıkver'in Kanal Fırat programındaki açıklamalarıyla hareketlendi.

Programda, gazeteci Furkan Dilaver'in seçimle ilgili sorularını yanıtlayan Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Villakent projesini eleştirerek, burada zarar edilmiştir ve Belediye Villakent’de çökmüştür dedi.

Milletvekili Işıkver, projenin zarar eden bir girişim olduğunu belirterek, bu durumun belediye yönetimini değiştirmek için yeterli bir sebep olduğunu vurguladı.

Villakent projesinin mantığını sorgulayan Işıkver, "Bugün niye yapıyorlar villa kenti? Amaç ne? Yani 600 dönüm arsayı parselleyip satsanız aşağı yukarı 1 milyar ile 1,5 milyar TL arasında belediyeye gelir elde edilirdi. Şimdi ne yapıyor? 600 milyon TL’yi EBUAŞ’a, 600 milyon TL’yi Elazığ Belediyesine… Yani 1 milyar 200 milyon TL kar hedefleyerek villa kent yapılıyor. Açık net söylüyorum; 1 kuruş kar etmez. Zaten sizin sattığınız paradan fazla masrafınız var. Açık ve net, villa kent zarar ediyor.

Bugün Elazığ Belediyesi villa kente çökmüştür. Bu yanlıştır. Dolayısıyla bu şehrin doğru yönetilmediğine çok basit bir örnektir. Burada sadece villa kent Elazığ belediyesinin belediye yönetiminin değiştirilmesine yeter İtirazı olan varsa kepçesini , kazmasını alsın yarın villa kentte buluşalım.”dedi.

Projeyi sorgulayan Işıkver, 500 tane villanın satılmasının dahi zarar getireceğini iddia etti. Projede yer alan 500 konutun toplam değerini hesaplayarak, projenin zarar edeceğini savundu. Ayrıca, projenin teknik detaylarını da eleştiren Işıkver, belediye meclis grubuna projenin verilmediğini ve uygun olmadığını iddia etti.

Işıkver'in bu açıklamaları, Elazığ'ın siyasi atmosferinde yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Villakent projesine dair kamuoyundaki tartışmaların artması beklenirken, MHP Milletvekili Semih Işıkver'in eleştirileri dikkatle takip edildi.