Vekil Gürsel Erol'dan terör vurgusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsmail Küçükkaya'nın sunuculuğunu yaptığı 'Yeni Bir Sabah' programına konuk oldu. Programda yaptığı açıklamalarda, Oslo, Habur ve Öcalan Meseleleri üzerinde duran Erol, CHP'nin terör örgütleriyle hiçbir bağlantısı olmadığını ve olamayacağını vurguladı.

Vekil Gürsel Erol'dan terör vurgusu!

Milletvekili Gürsel Erol'un açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "CHP'nin PKK ve HDP ile bağı olduğu söylenirken, çözüm süreci döneminde kim iktidardaydı? AK Parti iktidardaydı. Devlet bürokratlarını Oslo'ya gönderip PKK'nın yöneticileriyle kim görüştürdü? Sayın Cumhurbaşkanı görüştürdü. Ardından barış adına bir miting düzenlendi ve yine Sayın Cumhurbaşkanı tarafından düzenlendi ve yanında Barzani vardı. Daha sonra barış adına PKK'dan teslim olanlar Habur Sınır Kapısı'na getirildi, Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemeleri tarafından tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Bu kişiler otobüslerle Doğu Anadolu'da tur attı, gösteri yaptılar. Bu görüşmelerin sonucunda Dolmabahçe Sarayı'nda bir mutabakat imzalandı. Orada HDP'nin milletvekilleri vardı, CHP'li bakanlar yoktu ve biz iktidarda değildik. Yani HDP ile görüşüyorsunuz deniliyor ama aslında Dolmabahçe'de mutabakat imzalandı." Dedi.

Milletvekili Erol, "Şimdi diyorlar ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa Öcalan'a af gelecek. Ben CHP'nin milletvekiliyim. Apo'ya af değil, terör örgütleriyle ilgili bir düzenleme gelirse Meclis'i birbirine katarım. Asla taviz vermem" şeklinde konuştu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, programda terör örgütleriyle olan ilişkisizliklerini vurgularken, geçmişteki barış süreci ve Dolmabahçe mutabakatına dikkat çekerek, CHP'nin terör örgütleriyle işbirliği yapmadığını ve yapmayacağını belirtti. Öcalan'a af iddialarına da net bir şekilde karşı çıkan Erol, terör örgütleriyle ilgili düzenlemelerde taviz vermeyeceklerini ifade etti.