Vekil Keleş esnafların mağduriyetini Bakan Bolat'a iletti!

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleriyle ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin Elazığ'ın muaf tutulan iller arasına alınması için Ticaret Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptı.

Vekil Keleş esnafların mağduriyetini Bakan Bolat'a iletti!

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı esnaf kredilerindeki faiz artışına ilişkin genelge sonrası muaf tutulan illerin arasına Elazığ'ın da yeniden alınması için Ticaret Bakanlığı ile görüşerek Bakan Bolat'a Elazığ esnafının mağduriyetini belirterek, Elazığ’ımızın muaf tutulan iller arasında yeniden yer alması gerektiğini iletti.

Vekil Keleş konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçtiğimiz günlerde kooperatiflere gönderilen genelgeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarında bir artış yaşandı. Ancak, depremden etkilenen bazı iller ve ilçeler bu düzenlemeden muaf tutuldu.

2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler sonrası Elazığ; ekonomik olarak ciddi yaralar almıştır. Bölge halkı ve esnafımız halen yaralarını sarmaya çalışmaktadır. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Elazığ’ımız afet bölgesi olarak ilan edilmiştir.

Esnaf oda başkanlarımız ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz, yapılan düzenlemeden ilimizinde muaf tutulmasıyla ilgili bizimle iletişime geçtiler. İlk andan itibaren Ticaret Bakanlığı ile temas kurarak, Bakan Bolat'a Elazığ’ımızın muaf tutulan iller arasında yer alması konusunu ilettik.

Sürecin takipçisi olduğumuzu ve Elazığ esnafımızın mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuyu yakından takip ederek Elazığ’ımızın ve esnafımızın yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.