Vekil Erol'dan bir soru önergesi de Villakent için!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediyesi'nin borcunun açıklanması için içişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya verdiği soru önergesinin yanı sıra Villalkent projesi ile ilgili bir soru önergesi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye verdi.

Vekil Erol'dan bir soru önergesi de Villakent için!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediyesi’nin Villakent Projesi’nin zengini ucuza villa sahibi yapma projesi olduğunu ifade ederek, Villakent Projesi’nde usulüne uygun yapılmadan işlerle ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediyesi’nin borcunun açıklanması için içişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya verdiği soru önergesinin yanı sıra Villalkent projesi ile ilgili bir soru önergesi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Erol, Elazığ Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi diye iddialı bir şekilde vizyona koyduğu Batı Prestij villaları sadece zengini ucuza villa sahibi yapma projesinden başka bir şey olmadığını belirterek, “Elazığ Belediyesinin yaptığı zemin etüd raporuna göre; Batı Prestij Villaları projesinde kullanılacak alan üç bölgeye ayrılmıştır. Raporda birinci bölgede yeraltı suyuna 1.5 ile 2 metre arasında rastlanmakta, ikinci bölgede yeraltı suyuna 0-0.50 metre arasında rastlanmakta, üçüncü bölgede ise 1 ile 1.50 metre mesafesinde rastlanmaktadır. Depreme dayanıklı yapı zeminden bağımsız düşünülmemelidir. Zeminle yapı birbirine uygun olursa ve zemine göre yapıyı yaparsanız o zaman yapı depreme dayanıklı olacaktır. Ayrıca zemin etüd raporunda zeminin zayıf olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Ama iddialara göre projede yapılan imalatta sadece temel kazısı alınmış, üzerine silindir vurulmuş, 0-38, 0-50 milim malzemeyi serip serbest bırakılmış ve bunun üzerine grobeton dökülmüştür. Raporda görülmektedir ki zemin proje için uygun değildir. Projeyi değerlendirmek için belediye meclisinde grubu olan bir siyasi parti üyeleri belediyeden projeyi talep etmişler fakat proje kendilerine 6 aydır verilmemiştir. Buda projede saklanacak neler var sorusunu akıllara getirmektedir.” dedi. 

İşte vekil Erol’un Bakan Özhaseki’nin cevaplaması için sorduğu sorular:

  • İddialara göre; Villa Kent proje alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gelirinin tamamının kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kullanılması karşılığında Elazığ Belediyesi’ne bedelsiz olarak verilmiştir. Bakanlığınız belediyenin buradan elde edeceği geliri nasıl tasarruf edeceğini denetleyecek midir?
  • İddialara göre; Elazığ Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi diye iddialı bir şekilde vizyona koyduğu Batı Prestij villaları, göründüğü kadarıyla zengini ucuza villa sahibi yapma projesi olmuştur. Bu konuda bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır?
  • Zemin etüd raporuna göre proje alanının birkaç metre altında yeraltı suyuna ulaşılmaktadır. Bu konuda bakanlığınızın kontrol mekanizması var mıdır? Konut inşaatı denetlenmiş midir? Denetim sonuçları nelerdir?
  • İddialara göre; zeminin uygun olmaması dışında yapılan temel kazısının da zorunlu yönetmeliğe aykırı olduğu şeklindedir. Bu konuda bakanlığınız tarafından gerekli incelemeler yapılmış mıdır? Yapıldı ise inceleme sonuçları nelerdir?

Milletvekili Gürsel Erol'un Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi olarak sorduğu sorular Elazığ kamuoyunda merak konusu oldu.