Milletvekili Erol'dan merhum 'Cem Burak Gülbay' açıklaması!

Eski CHP İl Başkanı Ethem Gülbay'ın oğlunun vefat etmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklama yaptı.

Milletvekili Erol'dan merhum 'Cem Burak Gülbay' açıklaması!

Erol, merhum Cem Burak Gülbay’ın vefatında aksaklıkların olup olmadığının araştırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talep ettiklerini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Eski CHP İl Başkanı Ethem Gülbay’ın oğlunun Aort yırtılması sonucu vefat etmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili basın toplantısı düzenledi.

EROL: “SAĞLIK BAKANLIĞI, MÜFETTİŞ GÖNDERECEK”

Gürsel Erol, Ethem Gülbay’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sağlık Bakan Yardımcısını aradığını ve müfettiş talebinde bulunduğunu söyledi.

Erol, “Hiçbir kurumu ve kuruluşu veya kişilerle ilgili şuanda bir yorum yapmak istemem. Çünkü ortada bir yaşam, hayat kaybı var. Bu hayat kaybıyla ilgili sorumluluk veya suiistimal yalnızca idari bir suiistimal değil bir ihmal değil bunun farklı boyutlarda sorgulanması gerekir onun içinde hiçbir süreci kendim edindiğim bilgiler doğrultusunda bana anlatılanlar doğrultusunda bir yorum, değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Ethem Gülbay Bey ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısını aradım. Ethem Bey’in bana verdiği yani can kaybına uğrayan hayatını kaybeden Burak’ın babasının Ethem Bey’in yanında Sağlık Bakan Yardımcısını arayarak ve Ethem Bey’in bana verdiği bilgiler doğrultusunda Sağlık Bakan Yardımcısına bilgi vererek bu konunun araştırılması gerektiğini buraya bir müfettiş görevlendirilmesi gerektiğini aksaklıkların, eksikliklerin ihmal midir suiistimal midir teknik bir donanımın eksikliğinden midir kaynağın personel eksikliğinden midir neden kaynaklı olduğunu doğru tespit edilmesi ile ilgili müfettiş talebinde bulunduk, müfettiş Elazığ’a gelecek bu can kaybıyla ilgili bir araştırma yapacak” dedi.

Milletvekili Erol'dan merhum 'Cem Burak Gülbay' açıklaması!

EROL: “MECLİS GÜNDEMİNDE BU KONUYU GÜNDEME GETİRECEĞİM”

Erol, müfettiş taleplerinin Bakanlık tarafından olumlu karşılandığını belirterek, konuyu TBMM’de de gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Erol, “Biz Elazığ’daki Şehir Hastanesi gibi teknik donanımı son derece donanımı olan Fırat Üniversitesi gibi son derece akademik kadrosu yeterli olan 2 tane büyük Türkiye’de örnek gösterilen hastanemiz varken ama küçük detaylarla insanlarımız, hemşehrilerimiz canını kaybediyorsa hiç kimse kusura bakmasın ne araştırma üniversitesinin akademik kadrolarının veya hastanenin ismi önemli ne de Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin teknik donanımı önemli. Bir ihtimal bir ihmal, suiistimal bir teknik eksiklikten mi kaynaklı bunun nedeni nedir diye bakanlıktan müfettiş gelecek ben bu konuyu gündeme getireceğim. Müfettiş raporlarına göre Sağlık Bakanlığı düzeyinde konunun ve sorunun çözümü bir daha böyle acıların yaşanmaması, anne babaların yüreğine ateş düşmemesiyle ilgili, tedbirler alınmasıyla ilgili görüşmeler yapacağız, meclis gündeminde gündeme getireceğim bu konuyu” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Erol'dan merhum 'Cem Burak Gülbay' açıklaması!

KOCA: “HASTANE, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMELİ”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, hastanenin kendi içerisinde yapacağı iç denetimle olayın sonuçlandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Koca, “Burada müfettiş gelinceye kadar hastanenin de Sayın Rektörümüzün de hastane bünyesinde ve Fırat Üniversitesi’nde bir iç denetim yaparak müfettiş gelmeden bu olayı sonuçlandırması ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Dolayısıyla ailenin ve birçok insanın iddia ettiği gibi Fırat Üniversitesi’nde malzeme eksikliğinden dolayı bu tür vakaların yaşandığı söyleniyor. Fırat Üniversitesi kocaman bir üniversite devlete aittir. Devlet hastanelerinin ticaret yapma gibi durumları söz konusu değildir gerekirse zarar etsinler ama aylardan beridir hepimiz biliyoruz Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin etrafında çalışmalar var hastaneye makyajlar yapılıyor. Hastanenin makyajındansa insanların sağlığını hastanenin ön plana alıp bundan sonraki ölümlerin önüne geçmeyi sağlamak. Bugünkü burada toplantımızın amacı da zaten budur. Kurumları yıpratmak ya da onları tu kaka ilan etmek değil” dedi.

Milletvekili Erol'dan merhum 'Cem Burak Gülbay' açıklaması!