Yazar Oktay Tiryakioğlu'ndan öğrencilere özel imza günü

Özel Elazığ Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğiyle Nurettin Ardıçoğlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde Marmara öğrencilerine özel bir imza günü gerçekleştirildi.

Yazar Oktay Tiryakioğlu'ndan öğrencilere özel imza günü

13 Aralık Salı günü Nurettin Ardıçoğlu  Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlen imza gününe öğretmen ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Yazar Oktay Tiryakioğlu'ndan öğrencilere özel imza günü

Geçtiğimiz günlerde yazar Okay Tiryakioğlu, Harput Kırtasiyenin ‘’Yazar-Okul Bulaşması’’ davetine katılacağını belirtmişti. İl genelinde en yoğun ilgi Özel Elazığ Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden oldu. Okulun öğrencileri yazarın kitaplarına yoğun bir talepte bulundu. Hâl böyle olunca yazar Okay Tiryakioğlu öğrenciler ile özel bir buluşma gerçekleştirerek günü daha anlamlı ve özel kılmak istedi.

Program Özel Elazığ Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurucu müdürü Abdullah Gündüz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Gündüz yazar Tiryakioğlu’na katılımlarından ötürü teşekkürlerini dile getirdi.

Oktay Tiryakioğlu'ndan öğrencilere özel imza günü

Gündüz ‘’Tarihi bir roman iyi bir edebiyatçının kaleminden okunmalıdır.’’ Ben bir tarih öğretmeni ve yirmi yıllık bir eğitimci olarak kıymetli yazar Okay Tiryakiğlu’nun kalemi ve tarih bilgisi karşında kendisine kendi adıma da ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim. ‘’Tabi ki sevgili öğrencilerimizin tarih ve edebiyata karşı böylesine bir ilgi duyduğunu görmek beni ayrıca mutlu etti.’’ Diyerek düşüncelerini kaydetti.

Okay Tiryakioğlu söyleşisi devam eden programda; Okay Tiryakioğlu sözlerine geleceğin mühendislerini yetiştiren,
Özel Elazığ Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirilen imza gününe ev sahipliği ve alakalarından ötürü teşekkürlerini dile getirerek başladı. Öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında ki mutluluğunu ifade etti.

Yazar Oktay Tiryakioğlu'ndan öğrencilere özel imza günü

Okay Tiryakioğlu söyleşi süresince Marmara öğrencilerine edebiyat yaşamını, roman anlayışını ve gençler tarafından merak edilen tarihi romana geçiş sürecini aktardı. Genç okurlarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı. 

Söyleşi sonunda Okay Tiryakioğlu genç okurların kitaplarını imzalayarak geleceğin mühendislerine eğitim hayatları boyunca başarı temennilerinde bulundu.