'Keyfi davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, geçtiğimiz gün Elazığ Belediye Meclisi'nde komisyon üye seçimlerinde yaşanan gerginliğin ardından açıklamalarda bulundu.

'Keyfi davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz'

Elazığ Belediye Meclisi, seçimlerin ardından ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Meclis Komisyonlarında üye seçimleri de gerçekleştirilirken muhalefet partilerinden hiçbir ismin komisyon üyesi seçilmemesi dikkat çekti. CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, meclisin ilk toplantısında yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

ÖZKAN: YAŞANAN BU DURUM BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

Yaşanan olayların Elazığ’a yakışmadığını ve kendilerini de üzdüğünü belirten Başkan Özkan, meclisteki yasal haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladığı açıklamasında, “Çok kısa bir süre önce ülkemiz tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktık. Çok şükür hem ülkemiz genelinde hem de Elazığ’ımızda huzur içerisinde bir seçim süreci yaşandı. Siyasete ve bizim kültürümüze yakışan bir seçim süreci yaşadık. Geçtiğimiz gün belediye meclisimizde üye seçimleri yaşandı. İlk meclis toplantısında katılımcı ve demokratik bir açılış olması gerekirken ne yazık ki bu durum gerçekleşmedi. İlk toplantımızda yaşananlar gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizleri de derinden üzdü. Bizler çalışmalarımızı kendimize yakışır bir şekilde demokratik ve hukuki çerçevelere bağlı olarak yapmaktayız. Elazığ için uyumlu ve yapıcı çalışmayı ilk öncelik olarak kabul edip buna göre hareket edeceğiz. Ancak bu çizgimizin yanında meclis üyelerimizin haklarının gasp edilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Özellikle mecliste Ak Parti’nin çoğunluğu elde etmesinden kaynaklı keyfi davranışlar sergilemesine, demokrasiye aykırı davranışlara asla müsaade etmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.