HAZARSAM Başkanı Çoban'dan 'Sağlık Şehri Elazığ' planı

HAZARSAM tarafından hazırlanan Elazığ'ın Kurtuluş Planı kapsamındaki 'Sağlık Şehri Elazığ' projesi paylaşıldı.

HAZARSAM Başkanı Çoban'dan 'Sağlık Şehri Elazığ' planı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban “2023 Türkiye, 2034 Elazığ” sloganıyla 10 sektörde hazırladıkları projelerinden biri olan Sağlık dosyasını Elazığ kamuoyuyla paylaştı.

Sağlık Şehri Elazığ isimli projelerini Elazığ kamuoyuyla paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ’ın değerlendirilmesi halinde sağlık turizmde çok önemli zenginliklere sahip olduğunu söyledi.

Hazırladıkları “Sağlık Şehri Elazığ” başlıklı projelerini şehir medyasıyla paylaşıp kamuoyunun ve yerel dinamiklerin dikkatini çekmeyi hedefleyen Başkan Çoban titizlikle hazırladıkları başlıklardan bir tanesinin de Elazığ’ın sağlık sektörü olduğunu kaydetti.

Elazığ’ın Sağlık Turizmi açısından çok önemli ve büyük potansiyellere sahip olduğunu projelerinin genel kısmında anlatan Başkan Çoban, Elazığ’ın bölgede hem güvenlik hem de bulunduğu konum itibariyle VIP hizmet verecek sağlık donanımlarına sahip olduğunu ifade etti. 

Şehrin sağlık konusu ile ilgili sahip olduğu değerleri bir bir projelerinde detaylandıran Başkan Çoban sağlık ile alakalı sadece Elazığ merkez değil bazı ilçelerdeki şifalı sular ve kaplıcalardan dolayı da ülkede önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. 

Şehrin sağlık sektörü ile alakalı envanterinin kapsamlı olduğunu ifade eden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Harput’taki Dabakhane tesisleri başta olmak üzere Yurtbaşı Beldesindeki Acı su ve Karakoçan İlçesindeki kaplıcalar Sağlık Turizmi açısından Elazığ’ın sahip olduğu en önemli değerlerdir dedi.

Bunların haricinde sadece Sivrice İlçesinde bulunan Hazar Gölünde kurulacak olan Basınç Odalarının bile tedavi için ilimize yurtiçi ve yurtdışından binlerce insanı çekecektir diyen Başkan Çoban bu bağlamda Türkiye’de 10’a yakın ilde bahse konu olan Basınç Odaları var. Bu Basınç Odalarının şehrimizde kurulması demek özelde Sivrice İlçemizin genelde ise Elazığ’ımızın tedavide binlerce yurtiçi ve yurtdışı misafirleri ağırlaması demektir dedi.

Basınç Odalarından Şeker’den, Tansiyona, iç hastalıklardan psikolojik terapilere kadar yaklaşık 29 hastalık türünün tedavisinin mümkün olduğunu dile getiren Başkan Çoban bu demektir ki böyle bir tesisin kurulması ilimizde VIP misafirlerin ağırlanmasıdır.

Sağlık Şehri kapsamında Elazığ’ın en büyük kazanımının Şehir Hastanesi olduğunu de ifade eden Başkan Çoban HAZARSAM olarak hazırlayıp paylaştıkları Sağlık Dosyasında şehrin sağlık altyapısına dair bilgiler de sundu.

HAZARSAM olarak hazırladıkları Sağlık Şehri Elazığ isimli dosyada Elazığ’ı sağlıkta çekim merkezi haline getirecek detaylardan, Sağlık alanında dikkat çeken zayıflıklara, Öne çıkan tehdit unsurlarından, şehrin sağlık açısından güçlü yönlerine kadar bütün detayların bulunduğunu ifade eden Başkan Çoban yapmış oldukları bu çalışmaları şehrin dinamikleri ile paylaşıp bu zenginliklerin değerlendirilmesi konusunda sorumluluk hissettiklerini söyleyerek gelin hep birlikte Elazığ’ı sağlık şehri yapalım dedi.