Genç iletişimcilerden şehitlik ormanı!

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar, öğrencileriyle birlikte anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç iletişimcilerden şehitlik ormanı!

Elazığ'da ve diğer illerde şehit düşen Elazığlı kahramanların anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, toplamda 316 fidan dikildi.

Dr. Mehmet Fatih Çakar: "Şehitlerimizi Unutmayacağız, Anılarını Yaşatacağız"

Fırat Üniversitesi'nin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Mehmet Fatih Çakar, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin dört bir yanında vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmamak, onların anılarını yaşatmak hepimizin sorumluluğudur. Bu düşünceyle, Elazığ'da ve diğer illerde şehit düşen 316 kahramanımız için bir fidan dikme etkinliği düzenledik. Amacımız, gelecek nesillere bu kutsal görevi hatırlatmak ve toplumumuzun birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmektir" dedi.

316 Şehidin Yakınları ve Öğrenciler Katıldı

Etkinliğe, 1945 yılından günümüze kadar Elazığ ve çeşitli illerde şehit olan 316 kahramanın yakınları ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, şehitlerin anısını yaşatmak ve onlara olan minnettarlıklarını göstermek amacıyla fidan dikme etkinliğine coşkuyla katıldılar.

Öğrencilerin Duyguları: "Şehitlerimizin İzinden Gideceğiz"

Etkinliğe katılan öğrencilerden biri, "Bu etkinlikle birlikte şehitlerimizin izinden giderek onların anılarını yaşatma şansına sahip olduk. Fidanları dikmek, bir nebze olsun onların emanetini taşıma hissiyatını yaşamamıza vesile oldu. Üniversitemizin böyle anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapması da bizleri gururlandırıyor" dedi.

Gelecek Nesillere Yeşil Bir Miras

Fırat Üniversitesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, şehitlerin anısını yaşatmanın yanı sıra doğaya ve çevreye de katkı sağlamayı amaçlarken, dikilen fidanlar, gelecek nesillere yeşil bir miras bırakarak, şehitlerin emanetini sürdürülebilir bir şekilde taşımanın simgesi haline geldi.

Bu duygu yüklü etkinlik, katılımcıların gönüllerinde özel bir yer edinirken, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileri, ülkelerine ve milletlerine duydukları sevgi ve sorumlulukla önemli bir adım attılar.