Gakgoşlar Diyarı Ekoturizme Açılıyor

'Fırat'ı Keşfet' Markalaşma Projesi Çerçevesinde Elazığ Ekoturizme açılıyor.

Gakgoşlar Diyarı Ekoturizme Açılıyor

Fırat Kalkınma Ajansı’nın Fırat’ı Keşfet markalaşma projesi çerçevesinde Yukarı Fırat Havzası illerinden Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya ilerinin ekoturizm değerini oluşturmak için yapılan doğa yürüyüş rotaları açma faaliyetleri tamamlandı.

Bir seyahat acentesi tarafından yapılan alan ve arazi çalışmalarının ardından sahada alınan notlar doğrultusunda bölgenin ekoturizme açılması için masa başı çalışmaları gerçekleştirildi.

FKA’dan yapılan açıklamada, “Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl ilerinin arazi ve alan çalışmaları, GPS verileri ve rota hakkında bilgiler içeren açıklamalar web sitesinde yayınlanarak bölgeyi ziyaret etmek isteyenlere faydalanmaları için sunulmuştur. Ayrıca bu rotaların ve il turizm haritalarının yer aldığı il tanıtım setleri FKA tarafından hazırlanarak turistlere ulaştırılmak üzere bölge otellerine verilmiştir. Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev alan Öznur Aksoy’da katılarak destekte bulundu. Desteğini esirgemeyen Aksoy’a teşekkürlerimizi sunarız” denildi.