FETÖ iddiasına AK Partili Külünk'ten destek!

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özbey'in sosyal medya üzerinden üniversite içerisinde eş, dost kadrolaşmasının yanı sıra, FETÖ kadrolaşmasını işaret ederek attığı tweetler gündem olmaya devam ediyor.

FETÖ iddiasına AK Partili Külünk'ten destek!

Elazığ Haber sitesi Elazığ Online'nin gündeme taşıdığı "Prof. Dr. Özbey'den Fırat Üniversitesinde FETÖ iddiası" başlıklı haber Elazığ'da gündeme bomba gibi düşmüş, çoğu kesim üniversite yönetiminden konuyla alakalı bir açıklama yapılması gerektiği görüşünü dile getirmişti. Prof. Dr. Özbey 8 Kasım 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda; "At kaçtıktan sonra ahırın kapısını kapatmanın bir faydası yok... FETÖ'nün en önemli kaynağı Üniversitelerdeki yapılanmayı temizlemesek, renklenmişler aracılığı ile kadrolaşmaya engel olmazsak;millet olarak cezasını daha ağır çekeriz. 2023 seçimlerinden önce temizlik elzem..." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ KÜLÜNK'TEN PROF. DR. ÖZBEY'E DESTEK

Prof. Dr. Özbey'in 8 Kasım 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yapmış olduğu bu paylaşımını AK Parti 24, 25 ve 26'cı dönem İstanbul Milletvekilliği yapmış ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Metin Külünk alıntılayarak; "Bir akademisyenden son derece önemli uyarı. YÖK’ün böyle bir derdi ve de mücadele stratejisi var mı?" şeklinde cevap vererek konunun ciddiyetine dikkat çekti.

FETÖ iddiasına AK Partili Külünk'ten destek! Üniversite hala sessizliğini koruyor

KONUYLA ALAKALI ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HALA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Prof. Dr. Özbey'in paylaşımları sonrası, Metin Külünk'ün de destek tweete sonrası Fırat Üniversitesi yönetimi tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması ise kamuoyunda kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.