Elazığ emniyeti gençlerin yanında

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Elazığ emniyeti gençlerin yanında

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dezavantajlı bir bölgede yer alan Gazi Kemal Ayhan ve Şehit Mustafa Yıldırım Ortaokulu'nda eğitim gören 22 öğrenciyi, suça karşı direncini artırmak ve topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışma Merkezi'ne götürülerek burada çeşitli etkinliklere katıldı.

Eğitim gören öğrencilere, öncelikle merkezin tarım alanında bitki yetiştiriciliği ve hasat sonrası işlemleri konusunda bilgi verildi. Öğrencilere, günlük hayatta kullanılan ürünlerin nasıl yetiştirildiği ve işlendiği anlatılarak, tarımın önemi vurgulandı. Ayrıca, teknoloji alanında dron uçuş simülasyonu ile dronların nasıl kullanılacağına dair interaktif bir bilgilendirme yapıldı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gençlerle bu tür etkinlikler aracılığıyla buluşarak onlara farklı bakış açıları kazandırmayı, suçtan uzak durmalarını teşvik etmeyi ve topluma pozitif katkı sağlamalarını amaçlamaktadır. Bu tür sosyal projeler, gençlerin gelişimine katkı sağlayarak toplumda olumlu değişimlere yol açmayı hedeflemektedir.