Elazığ'da AK Parti vizyonu çöküyor!

AK Parti'nin yeni sloganı Türkiye Yüzyılı olmasına rağmen, Elazığ'daki vizyonunun maalesef Türkiye Yüzyılı'ndan eser barındırmadığı iddia ediliyor.

Elazığ'da AK Parti vizyonu çöküyor!

AK Parti'nin yeni sloganı Türkiye Yüzyılı olmasına rağmen, Elazığ'daki vizyonunun maalesef Türkiye Yüzyılı'ndan eser barındırmadığı iddia ediliyor. Dün açıklanan belediye meclis ve il genel meclis üyeliği listeleri sonrasında teşkilat içerisinde partinin geleceğine ilişkin huzursuzluğun ve umutsuzluğun arttığı belirtiliyor.

İl yönetim kurulundan ilçe başkanlarına, ilçe yönetim kurullarından ilçe il genel meclisi üyelerine, il belediye meclis üyelerinden il genel meclis üyelerine kadar geniş bir yelpazede eleştirilerde bulunan teşkilat mensupları, Elazığ AK Parti'nin kuruluş dönemine bile yaklaşamadığını belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir özveri ile liyakatlı, teşkilatçı, uzman ve eğitimli kadrolar oluşturmak için çaba sarf ettiğini vurgulayan çoğu parti mensupları, Elazığ’da AK Parti’nin seçilmişlerin, il yöneticilerinin, bazı eski ve yeni üst düzey siyasi aktörlerin kişisel taleplerinden dolayı artık bu çizgiden uzak olduğunu ifade ediyor.

Belediye meclis üyeleri arasında inşaat mühendisi, şehir planlayıcısı, mali müşavir, mimar, eğitimci gibi uzman kişilerin eksikliğini dile getiren partiye gönül vermiş teşkilat mensupları, İl genel meclisi üyeleri, ilçe başkanları ve diğer teşkilat üyeleri üzerinden yapılan eleştirilerde, partinin genel vizyonundan uzaklaşıldığı ve liyakatten uzak bir yapı oluşturulduğunu belirtiyor.

Elazığ'da AK Parti vizyonunun genelde liyakatten, teşkilatçılıktan, maneviyattan, eğitimden ve uzman kadrolardan uzak olduğunu iddia eden çoğu parti mensubu, kuruluş vizyonu ve ruhunun kaybolduğu, ilişkilerin akrabalık, arkadaşlık, menfi ilişkiler ve liyakatsızlıklar üzerine kurulu olduğunu öne sürüyor.

Elazığ Belediye Meclisi'nin oluşturulmasında partiye ve şehre değil, bireysel çıkarlara hizmet edecek bir ekip oluşturulduğunu iddia eden parti mensupları, son dönemde yerel siyasetçilerin toplumun beklentilerini dikkate almakta zorlandığı ve siyasi bir miyop içinde olduklarını belirtiliyorlar.

Elazığ’da son dönemde Ak Parti’den belediye başkanı, belediye başkan adayı, ilçe başkanı gibi farklı kadrolarda yaşanan istifaların vizyoner çöküşün önemli bir göstergesi olduğu dile getiriliyor.

Elazığ AK Parti Teşkilatı'nın durumunun AK Parti Genel Merkezi'nin rasyonel karar alamamasının bir sonucu olarak ortaya çıktığı ve bu durumun Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir an önce önlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Aksi takdirde, bu anlayışın partiye Elazığ'da her geçen gün daha fazla zarar vereceği vurgulanıyor.