'Villa yerine 10 bin insanın yaşayacağı konutlar yapılabilirdi'

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın katıldığı bir tv programında mevcut belediye başkanı Şerifoğulları'nı eleştirerek Elazığ'ın sorunlar yumağı haline geldiğini belirtti.

'Villa yerine 10 bin insanın yaşayacağı konutlar yapılabilirdi'

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın Kanal Fırat Televizyonunda Canan Gedik Ay'ın sunduğu "Seçime Doğru" programının konuğu oldu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehri sorunlar yumağına dönüştürdüğünü söyledi. 

Programda yapmış olduğu açıklamalarla Elazığ'ın bir çok sorununa değinerek çözüm önerilerini projeler halinde anlatan Başkan Adayı Akın mevcut belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 5 yıllık görev süresince Elazığ'ın sorunlar yumağına döndüğünü belirtti.

Başkan Adayı Akın, "Hepinizin malumu hemşehrilerimiz temel hizmetlerin eksikliği işsizlik, geçim sıkıntısı, kentsel dönüşüm gibi problemlerle boğuşuyor. Bugün maalesef bir kürek asfalt dökemeyen bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıyayız. Elazığımızda nereye gidersek gidelim hakikaten her mahallede eksiksiz bir şekilde yol, kaldırım, su, kanalizasyon, çevre sağlığı gibi temel hizmetlerin eksikliği var. Bu çok net bir şekilde görülüyor. Vatandaşlarımız Elazığ'ın mahallelerini gezerse yollar çukurdan geçilmiyor. Kaldırımın üstüne asfalt dökülmüş, yolda asfalt yok." dedi.

VİLLA YERİNE 10 BİN İNSANIN YAŞAYACAĞI KONUTLAR YAPILABİLİRDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın vizyon proje dediği Batı Prestij Villa projesini de eleştiren Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, "Elazığ'a çok büyük paralar geldi. Maalesef bu paralar doğru yerlere harcanmadı. İşte bir villa kent projesi yapılıyor. Kime yapıldığı belli değil, ne için yapıldığı belli değil, kaba inşaat yapılıp teslim ediliyor. Ya arkadaş vatandaş konutsuzluktan feryat figan ediyor. Arsa tacirlerinin eline düşmüş. Siz burayı rezerv alanı olarak kullanacağınız yerde, kime, ne için yapıldığı belli olmayan bir proje yapıyorsunuz. Burada 2400 tane konut yapılabilirdi. Birazdan mimarlarımızın çalıştığı krokileri göstereyim. Biz 600 dönümlük alana 2400 tane konut sığdırdık. 600 dönüme 500 tane villaya paranız var. 2400 tane konuta mı paranız yok? Burada 10 bin tane insanın yaşayabileceği alanlar planlanabilirdi. Ama maalesef bunlar yapılmadı." ifadelerini kullandı.