Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı'

“Terörün kökünü kazıdığımız için bizden nefret ederler”

“Terörün kökünü kazıdığımız için bizden nefret ederler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet bizim yanımızda yer aldığı sürece terör örgütlerinin hepsiyle mücadele edebiliriz. Batılıların Erdoğan gitsin demesini yadırgamam. Terörün kökünü kazıdığımız için bizden nefret ederler. Otel lobilerinde CHP sözcüsü ve İYİ Parti'nin sözde MB başkanı olan zat görüşmeler yaptılar. Görüşmelerde IMF nasıl borç verecek kulislerini attılar. IMF'yi 2013'te borcunu ödeyerek çıkarmış oldu Türkiye, hesabı kapattık. Bu arada kültürel anlamda bazı adımlar attık. Ayasofya'yı özgürleştirdiğimiz için bizden nefret ederler. TCG Anadolu uçak gemimiz Sarayburnu'na geliyor, kuyruklar tükenmiyor. Bu ülke kendi gemisini kendi yaptı. Yeni dönemde İspanyol, İngilizlerle bunun bir büyük segmentini yapacağız. Denizlerde Türk ordusu çok daha güçlü hale gelecek” dedi.

"Saadet Partisi'nin hocamızın partisinin devamı niteliği yoktur"

Saadet Partisi ile ilgili konuşan Erdoğan, “Saadet Partisi'nin Erbakan hocamızın partisi olması mümkün değil. Oğlunun zaten kendi partisi var. Saadet Partisi'nin hocamızın partisinin devamı niteliği yoktur. Yeniden Refah Partisi'nin 5 vekil çıkarması ne kadar onurlu olduğunun göstergesidir" dedi.

“Savunma sanayiinde hep yalnız bırakıldık”

Savunma sanayisinde yenilikçi hamlelerin önünü kimsenin kesemeyeceğini belirten Erdoğan, “Savunma sanayiinde atacağımız adımlar Batı'nın gücünü alt ediyorsa, biz ileri çıkıyorsak tabii ki rahatsız olurlar. Siz bizim çalışmalarımızdan dolayı Azerbaycan'ın, Katar'ın rahatsızlık duyduğunu gördünüz mü? Hayır. Savunma sanayiinde hep yalnız bırakıldık. Yenilikçi hamlelerimizin önünü kimse kesemeyecek. Savunma sanayimize program çerçevesinde devam edeceğiz. Muhalefetle bu kesinlikle yapılamaz, bunların böyle bir durumu yok. Kendi milli yerli savunma sanayiine, 'ona dokunacağız' derken bu ülke yalnız değil ki. Kimsin, sen böyle yetkiyi nereden aldın. Pazar günü milletimiz inanıyorum ki Erdoğan'a desteğini güçlü şekilde verecektir” ifadelerini kullandı.

"PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız"

“Kılıçdaroğlu'nun terör örgütleriyle ortaklığı alenileşmiştir” diyen Erdoğan, “İş belli oluyor. Daha tamamen ele geçirmeden iş terse döndüğü an 5 şehidimiz oldu. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, gereği yapıldı. Karşı operasyonlarımız devam ediyor. PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Masa arkadaşlarına sözler verdiler. Biz kimseye sözler vermedik. Kılıçdaroğlu'nun terör örgütleriyle ortaklığı alenileşmiştir. Onlarla yol haritası belirlemişler, video çekimleri yapmışlardır. Kılıçdaroğlu bir askerimizin şehit olduğu saldırıda PKK'nın adını söylemekten kaçınmıştır. Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle çekimleri var. 'Haydi haydi' diye çekimleri var. PKK'lılar bunlara destek verdiler" diye konuştu.

“14 Mayıs seçimleri balon anketlere en güzel cevap oldu”

Seçim için anket yapmaya gerek olmadığını söyleyen Erdoğan, “Bu hafta sonu Hatay'a gittik. Defne'de tabloları gördük. Meydanda 40 bin kişi var. Gaziantep'te 100 bin kişi var. 14 Mayıs seçimleri balon anketlere en güzel cevap oldu. Benim için en doğru analiz meydanlardır. Hiç yanılmadım. 100 bin kişinin anketle izahı olmaz. 28 Mayıs'ta anket yapmaya gerek yok diyorum. Bazı firmaların neticeleri elimde. En gerçekçi anketi milletim sandıklarda yapacak diyorum. Milletim en doğru olanı yapacaktır. Bu millet aldatılmaya layık değil” dedi.

Haberin Başına Dön
1
2
3
4