Asılan afişler Türkiye gündeminde!

Partisinin grup toplantısı ve İBB'nin ilimizde yaptıracağı okulun temel atma töreni için Elazığ'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kim veya kimler tarafından asıldığı belli olmayan bilboard afişleri ülke gündemine oturdu.

Asılan afişler Türkiye gündeminde!

Partisinin grup toplantısına katılmak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak okulun temel atma töreni için 19 Eylül 2022 Pazartesi ilimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kim veya kimler tarafından asıldığı belli olmayan afişler sosyal medyada ülke gündemine oturdu.

Asılan Afişler Türkiye gündeminde!

Kılıçdaroğlu buna cevap verebilir mi? Başlığıyla “Selahattin Demirtaş’ın göğsüne şeref madalyası takacağım”, “2023 seçimlerini kazanırsak HDP’ye bakanlık verilebilir”, “İktidara gelirsek İHA ve SİHA üretimi duracak” ve “Diyarbakır, Kürdistan’ın bir parçasıdır”... gibi sözlerin yazılı olduğu afiş görselleri sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları sosyal medya platformu twitter'da #BurasıElazığ hastag'i ile ülke gündemine oturdu. Söz konusu afişler ulusal basında da yer aldı.

Asılan Afişler Türkiye gündeminde!

SÖZ KONUSU AFİŞLER ELAZIĞ'I İKİYE BÖLDÜ

Söz konusu afişlerin asılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Şayet bu afişler, bilboardlara AK Parti tarafından asılmışsa böylesine bir siyaset izlemesinin doğru ve etik olmadığını belirttiler."

Bazı vatandaşlar, "Asılan afişlerdeki söylemlerin doğru olduğunu, çoğu vatandaşa bunların zihniyetinin hatırlatılması gerektiğini dolayısı ile faydalı bir paylaşım olduğunu belirterek asılan afişlere destek verdi."

Asılan afişlere destek veren başka bir vatandaş ise, "Asılan afişler bugün işe giderken dikkatimi çekti. Belirtilen söylemler Kılıçdaroğlu ve diğer vekilleri tarafından söylenmiş herkes tarafından bilinen söylemler, asılmasaydı iyiydi. Ama tabi hatırlatılmasında fayda var." diye konuştu.

Elazığlı birçok vatandaş ise, "Bizler kimin neyi, nasıl, ne için, ne şekilde yaptığını iyi biliyoruz. CHP'yide, AK Parti'yide diğerlerini de iyi biliyoruz. Ne olursa olsun, Sonuçta Elazığ'a gelen bir partinin Genel Başkanı böyle karşılanmaması gerekliydi." ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş ise, "Asılan afişlerdeki söylemler doğruda olabilir, ancak bunun bu şekilde yapılmasını bir Elazığlı olarak pek doğru bulmuyorum. Her seferinde Elazığ'ın bu tarz polemiklerle gündeme gelmesi hoş birşey değil diye düşünüyorum." Dedi.