AK Parti'de istifalar devam ediyor!

31 Mart yerel seçim süresinde aday belirlemede yapılan hatalar dolayısıyla AK Parti Elazığ'da kan kaybetmeye devam ediyor. İki günde iki başkan istifa etti, bir aday ise adaylıktan çekildi. 

AK Parti'de istifalar devam ediyor!

Ak Parti, 31 Mart yerel seçim sürecinde daha önce hiç görülmediği kadar kan kaybetmeye devam ediyor.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’un istifa edip, Yeniden Refah Partisi’ne katılmasının ardından Ak Parti’den aday adayı olan ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katılan Ebubekir Irmak Sivrice Belediye Başkan Adayı, Muhammed Septioğlu Palu Belediye Başkan Adayı, Nurettin Aslan Karakoçan Belediye Başkan Adayı, İbrahim Ormanoğlu Akçakiraz Belediye Başkan Adayı olmuştu.

İstifalar Teşkilatlara Sıçradı

AK Parti’de aday adaylarının partiden istifasının ardından ilçe ve belde teşkilatlarından iki istifa haberi geldi. AK Parti'de Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya'nın mevcut aday adayları ile teşkilattan destek bulamaması nedeniyle adaylıktan çekilmesinin ardından Akçakiraz belde başkanı Abdulselim Beyazıtlı da partisinden istifa etti.

AK Parti’de bir adaya tepki istifası da Baskil de oldu

AK Parti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin'in mevcut Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti.

Bu istifaların AK Parti'nin İlçe ve belde belediye başkan adaylarını belirlerken teşkilat mensuplarına ve seçmene kulak vermediği şeklinde yorumlanırken, Elazığ kamuoyunda 31 Mart sonrası AK Parti'nin birçok ilçe ve beldeyi kaybedebileceği konuşuluyor.

AK Parti’de yeni istifaların olabileceği de kulisler de konuşuluyor.