Ağam bizimle eğleniyor!

Elazığ Belediyesi tarafından sosyal medyada çıkan Doğukent Mahalle'sinde bulunan park alanının kaldırılmasının söz konusu olmadığı açıklandı. Belediyenin bu açıklaması, ağaçların ve oyun gruplarının videoyu izleyenlerin kafasında soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

Ağam bizimle eğleniyor!

Whatshap ihbar hattımıza gelen Doğukent Mahallesi'nde yapımı yeni tamamlanan bir park alanın yerinden sökülmesine tepki gösteren vatandaşların haberinin yayımlanmasının ardından Elazığ Belediyesi'nin yaptığı açıklama kafalarda soru işareti oluşturdu.

Elazığ Belediyesinden park alanı açıklaması

Elazığ Belediyesi tarafından merkeze bağlı Mornik Mahalle’sinde bulunan park alanının kaldırılmasının doğru olmadığı belirtildi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından son 5 yılda yapılan 143 park yerleşkesi, kente kazandırdığı marka değerin yanı sıra çocukların da güvenle oynayabilecekleri alan olmaya devam ediyor. Son zamanlarda sosyal medya da dolaşan merkeze bağlı Mornik Mahalle’sinde bulunan park alanının kaldırmasına dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ Asliye Hukuk Mahkemesince Elazığ ili Mornik Şuyulandırma Mahalle’si 968 ada 1 parsel ile ilgili hukuki-fiili el atma sebebiyle ikame edilen davalar nedeniyle mahkeme ilamına uygun olarak park alanı ile ilgili teknik çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda park alanının kaldırılması ile ilgili bir durum söz konusu değildir” denildi.

Bu gelişmeler üzerine videoyu izleyen çoğu vatandaş, "yapılan haber yalansa ağaçlar ve oyun grupları neden yerinden söküldü? İş makineleri ve kamyonların orada ne işi var? Burası mahkemelikse şayet neden mahkemelik olmuş? Mahkemelik olan bir yere neden park yapılmış? Milletin aklıyla dalga mı geçiyorlar?" ifadelerini kullandı.

Tüm bu yaşananlar sonrası parkın çevresinde ikamet eden vatandaşların yıkım için gelen belediye ekiplerine direnerek parkına sahip çıktığı görüldü.