Zam kararı Resmi Gazete'de

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 2024 ve 2025 yılı zam oranları sonunda netleşti. Türkiye'de 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için önemli olan bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zam kararı Resmi Gazete'de

Toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalınca devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girmişti. Beşinci ve son toplantısında Hakem Kurulu, memur ve emeklilerin 2024-2025 yılı zam oranlarını belirlemişti.

Buna göre, 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15 zam yapılacak. İkinci altı ayda ise yüzde 10 zam uygulanacak. 2025 yılının ilk altı ayında yüzde 6 zam oranı belirlenirken, ikinci altı ayda yüzde 5 zam gerçekleşecek.

Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasıyla birlikte resmiyet kazandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu karar, milyonlarca memur ve emekli için maddi önem taşıyor. Zira zam oranları, çalışanların ve emeklilerin maaşlarını etkileyecek, aynı zamanda enflasyon ve yaşam maliyeti artışına karşı bir önlem oluşturacak.

Özellikle memur sendikaları ve kamu çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyonun üzerinde bir zam talep etmişlerdi. Bu bağlamda belirlenen zam oranlarının, memur ve emeklilerin beklentilerini karşılayıp karşılamadığı merak konusu olacak. Kararın ardından ise memur maaşları ve emekli aylıkları güncellenecek ve yeni zamlı maaşlar ödenecek.