YRP Kanun Teklifini TBMM'ye sundu!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, 'Pertek Köprüsü-Şanlıurfa arası Bağlantı Yolları, Köprü ve Viyadüklerin Yapımı' Kanun Teklifi'nin TBMM'ye sunulduğunu duyurdu.

YRP Kanun Teklifini TBMM'ye sundu!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, "Pertek Köprüsü-Şanlıurfa arası Bağlantı Yolları, Köprü ve Viyadüklerin Yapımı" Kanun Teklifi'nin TBMM'ye sunulduğunu duyurdu. Teklife destek veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve 5 milletvekili, Elazığ'ın ulaşım sorunlarına çözüm getirilmesini amaçlıyor.

Köprüsüz Ulaşım Sorununa Çözüm Arayışı

Elazığ'ın Pertek ile Şanlıurfa arasındaki ulaşımın köprüsüz bir şekilde feribotlarla sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle sorunların arttığı belirtildi. Elazığ- Pertek arasında bir köprünün hayata geçirilmesiyle ulaşımın kolaylaşacağı ve bölge ekonomisine katkı sağlanacağı ifade edildi.

YRP Kanun Teklifini TBMM'ye sundu!

Bekleyen Projelerin Hayata Geçirilmesi İstendi

Daha önce verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve Meclis'e taşınan taleplere rağmen köprü projesinin hayata geçirilmemesi eleştirisi yapılan açıklamada, bölge halkının köprü talebini desteklediği vurgulandı. Ayrıca, projenin bölgenin sosyo-ekonomik durumuna büyük avantajlar sağlayacağı belirtilerek, hükümetin söz verdiği projelere gereken önemi vermesi çağrısı yapıldı.

Hedef: 2025 Yılına Kadar Tamamlanması

Yapılan açıklamada, Elazığ GAP Havaalanı- Şanlıurfa Çevreyolu ile tünel ve viyadük yapımının da içerisinde bulunduğu projelerin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı. Aksi takdirde, bölgenin ulaşım sorununun daha da büyüyeceği ve halkın mağdur olacağı ifade edildi.