YRP 3 büyükşehirde kendi adaylarını çıkaracak!

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine dair ittifak kararını açıkladı. Genel Başkan Fatih Erbakan, ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ve milletin talepleri doğrultusunda İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

YRP 3 büyükşehirde kendi adaylarını çıkaracak!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Yeniden Refah Partisi, temel prensiplerini ortaya koyarak Cumhur İttifakı'na destek verdi. Ancak Erbakan, geçen süreçte mutabakat metninin tersine icra edildiğini ve olumlu bir gelişme yaşanmadığını belirtti. Erbakan, 14 Mayıs 2023 Seçimi'nde milletin taleplerini dikkate alarak ittifak içinde yer aldıklarını, ancak bu sefer milletin ittifak istemediğini vurguladı. Teşkilatların da aynı doğrultuda olduğunu ifade etti.

Beka Meselesi Olmayan Bir Seçim

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, "Partinin, ittifakın beka meselesi olarak görülmediği bir seçimde kendi adaylarıyla çıkmak istediklerini ve bu seçimi beka meselesi olarak değerlendirmediklerini açıkladı."

Adaylar 10 Şubat'ta Belli Olacak

Dr. Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini, adaylarını ise 10 Şubat'ta açıklayacaklarını ve bu süreçle birlikte seçim hazırlıklarına hız vereceklerini ifade etti."

AK Parti ile İttifak Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı

Erbakan, AK Parti ile ittifak görüşmelerinde beş temel nedeni şöyle sıralarken, Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. Teşkilatlarımız ittifak içinde yer almamızı istemiyor. Biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. Karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus değil. AK Parti ittifak görüşmelerinde bize adil tekliflerle gelmedi. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık. Adil ve dengeli bir teklif alamadıklarını ifade eden Erbakan, bu nedenlerle AK Parti ile ittifak yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

Yeniden Refah Partisi'nin aldığı bu karar, 31 Mart yerel seçimlerine dair politika ve stratejilerini belirlerken, ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla yeni bir yol haritası çizmelerine işaret ediyor. Parti, kendi adaylarıyla seçime girme kararıyla hem milletin beklentilerine cevap vermek hem de güç gösterisi yapmayı amaçlıyor. Adayların belirlenmesi ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Yeniden Refah Partisi'nin stratejisi daha da netleşecek.