Yeni İcra Modeli Uygulamaya Konuldu

İcra Dairelerinin etkinliğinin arttırılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan YENİ İCRA MODELİ, Elazığ'da yürürlüğe konuldu.

Yeni İcra Modeli Uygulamaya Konuldu

İcra Dairelerinin etkinliğinin arttırılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan YENİ İCRA MODELİ, Elazığ’da, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Fatih ÖZTÜRK, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer KARİŞİT, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet YENER, Baro Başkanı Mustafa YENTÜR, C.Başsavcı Vekili Hamit ÇİFTÇİ, Tetkik Hakimi Furkan KOÇ, Hakimlerimiz ve İcra Dairesi Müdür ve personelinin katıldığı sade törenle, Elazığ Adliye Ek Binasında yürürlüğe konuldu.

Adliye Ek Binasında faaliyete alınmasıyla uygulamaya başlanılan Yeni İcra Modelinde, birden fazla icra dairesi tek bir icra dairesi çatısı altında toplanarak, hizmetlerin uzmanlaşmış alt birimler eliyle yürütülmesi amaçlandı. Bu kapsamda Elazığ Adliyemizde bulunan 3 adet İcra Müdürlüğü birleştirilerek “Elazığ İcra Dairesi” olarak hizmet vermeye başladı. Yeni icra dairesi,  Danışma ve Kalite Yönetim Bürosu, Esas Bürosu, Haciz Bürosu, Satış Bürosu, Mali İşlemler Bürosu, Dosya ve Arşiv Bürosu olmak üzere 6 alt bürodan oluşmakta olup bu yeni uygulama ile Elazığ’da yaşayan vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması hedeflenmektedir.