Mehmet Aksu

Kafamda Delirmiş Sorular!

Mehmet Aksu

Nerden başlasam nasıl etsem diye düşündüm ama o kadar çok şey var ki anlatamadığım, soramadığım, cevaplarını bulamadığım. Ama bir yerden sorulara başlamak hiç sormamaktan iyidir diye düşünerekten edindiğim gözlem ve tespitlerimin sonucunda soruyorum.

 -Akpartili olmak neden ötekileştirilmek için yeterli sebep? Ayrımcılık yapan Akpartililermi yoksa muhaliflermi?

 -Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek, onu sevmek, ona oy vermek demek; Demokratik bir tercih kullanmak demek değilmidir?

-Sanatçıların Akparti'nin veya sn Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabet etmeleri,olumlu görüşlerini bildirmeleri yalaka sanatçı olmak demek mi?

-Muhalefetin davetinde ve yanında olmak ise gerçek sanatçılık mı demek?

-İktidara yakın olan radyo, tv, yazılı ve görsel medya yandaş oluyor da, muhalefetin sesi ve bayisi gibi olanlar tarafsız medya mı demek?

- Gece gündüz Akparti karşıtlığı yapan, her fırsatta saldıran, muhalif partilerin düpe düz kalemşörlüğünü yapan haberci, gazeteci ve yazarlar tarafsızmı oluyorlar? Akparti'ye yakın olanlara verip veriştirenlerin öbürlerine bir çift lafı yokmu?

-Adli makamların, mahkemelerin, yargının ve anayasa mahkemesinin verdigi kararlar istedikleri doğrultuda olunca hakkaniyetli, adaletli, şerefli kurum ve kişiler olunuyor ama tersi yönde olunca Akpartinin yargısı, hakimleri olunuyor öyle mi?

Akparti kadrolara atamalar yapınca liyakatsızlık oluyor ama muhalefet kendi belediyelerine, kent konseylerine ve bağlı kurum kuruluşlarına vasıfsız yandaşlarını atayınca liyakatlılık oluyor öyle mi?

-Akparti belediye ve bağlı kurumlardan personel işten çıkarılınca sebebi  Akparti karşıtlığı gösteriliyor ama muhalefet eleman çıkarınca amirine itaatsizlik, aleyhte konuşmak ve gereksiz eleman fazlalığı olarak sebeplendiriliyor. Bu mu dürüstlük?

-Sn Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek ve bunun karşılığında ceza almak adaletsizlik mi oluyor? Yahu kimin kime hakaret etmesi düşünce özgürlüğü demek oluyor?

-Milli muhafazakâr düşuncelere ve yaşam tarzına sahip olmak demek gerici olmak demek mi, ırkçı olmak demek mi, yobaz olmak demek mi, Atatürk düşmanı olmak demek mi,cumhuriyet ve laiklik karşıtı olmak demek mi?

 -Atatürkçü olmak demek, Atatürkü benimsemek demek CHP'li olmayı mı gerektirir? Ya da CHP'ye karşı olmak demek Atatürk'e karşı olmak demek mi?

-İktidardan yana olmak demek ille de menfaat temin etmek demek mi?

 -Akparti den yollarını ayırmak demek Akparti nin her politikasına karşı çıkmayı mı gerektirir,kendini inkâr etmeyi mi gerektirir ,yalan ve iftiralarda sınır tanımamayı mı gerektirir,Akpartiye kin kusmayı mı gerektirir,düşman olmayı mı gerektirir,düşmanımın tüm düşmanları dostumdur'u mu gerektirir?

 -Akparti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı her yolu meşrulaştırır mı?

 -Sırf Akparti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yüzünden milli meselelere karşı çıkmak, ülkesini şikayetlerde bulunmak, dış mihraklarla saf tutmak, terör ve uzantılarına şirin görünmek, eleştirmemek ve meşrulaştırmak doğru bir politika mı?

-İktidarın herşeyine bahaneler uydurmak eleştirmek mi dir muhalif olmak?

-Kürt olmak HDP'li olmayı mı gerektirir veya HDP kürtlerin temsilcisimidir?

-Toplumun moziğini, aile yapısını bozan, ahlaksızlık ve sapkınlıkları hoş gösterip meşrulaştırmak medeniyet demek mi, elit olmak demek mi, saygılı olmanın ölçüsü mü?Yoksa normalleştirip bir milletin manevi ve ahlak değerlerini kökünden kazımak mı? Bu gibi ahlaksız ve sapıklıkları eleştirmek demek çocuk istismarcılarını taciz ve tecavüzleri savunmak demek mi? Bu söylem beyinsizlik ve acizlik değilmidir?

-İstanbul sözleşmesine karşı çıkmak demek kadına şiddeti meşru görmek demek mi?

-Terör örgütlerinin propagandasını yapanları,yardım yataklıkta bulunanları tutuklamak hak ihlali mi olmuş oluyor?

-Kendi mahallesinde olan rezilliklere top yekün sessiz kalmak veya ilgisizce bir konu ile örneklendirmek samimiyetmidir,dürüstlükmüdür?

Kafam da o kadar çok delirmiş sorular var ki  hepsini sormaya satırlar kifayetsiz kalır.

Peki muhalefet nasıl olmalı? Elbetteki muhalif sesler ve eleştiriler olmalı.Bu da  demokrasinin gereğidir.

Ancak muhalefetin öncelikle samimi olmasi gerekir. Yapıcı, iyileştirici,çözümleyici,doğru yönlendirici,ötekileştirmeyen,kin dolu olmayan bir politika gütmesi gerekir. İktidarın yanlış politikalarını, eksikliklerini ve olumsuzluklarını  sağlam delillerle, ispatlı verilerle, bilgili belgeli olarak sunması gerekir. Ve böylece ya iktidar kendini düzeltmiş olur ya da sandık da halkın tercihi vuku bulur.

Bir başka yazı da buluşmak ümidiyle...

Yazarın Diğer Yazıları