Yakışmadı sana Batman!

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 2. Grup'un 19. haftasında oynanan Batman Petrolspor-Elazığspor maçı sonrasında, bazı Batmanlı taraftarlar Elazığspor takım otobüsüne saldırıda bulundu.

Yakışmadı sana Batman!

Maçın 1-1 berabere sona ermesinin ardından, Elazığspor kafilesi Batman Petrolspor'un sahasından ayrılırken, takım otobüsüne saldırı girişiminde bulunan Batman Petrolspor taraftarları, olayın güvenlik kameralarına yansıdı. Taraftarların, maç öncesinde, maç sırasında ve maç sonrasında "Faşist Elazığ, intikam, öleceksiniz" gibi tezahüratlar yapması da kaydedildi.

Olay, futbol karşılaşmalarının sportif rekabet sınırlarını aşarak şiddet eylemlerine dönüşmesi açısından endişe verici bir durumu ortaya çıkardı. Uzmanlar Türkiye'de futbol maçlarında yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için güvenlik önlemlerinin ve taraftar eğitimlerinin daha da artırılması gerektiğini vurgularken, futbolun dostane bir rekabet ve birleştirici bir unsur olması için spor etiği ve fair play prensiplerine uyulması önem arz etmekteğini dile getirdi.