Vekil Erol ve İl Başkanı Duran merhum Septioğlu'nu unutmadı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ siyasetinde 1965-2001 yılları arasında rol alan, Palu Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı görevlerini de yürüten Merhum Ali Rıza Septioğlu'nu vefatının 21'inci yıl dönümünde andı.

Vekil Erol ve İl Başkanı Duran merhum Septioğlu'nu unutmadı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ siyasetinin önemli isimlerinden olan Eski Devlet Bakanı Merhum Ali Rıza Septioğlu’nu, vefatının 21’inci yıl dönümünde andı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Merhum Ali Rıza Septioğlu'nun Elazığ’ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olduğunu söyledi. Erol, “Merhum Septioğlu, Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu önemli bir siyasetçi ve bir devlet adamıydı. Milletvekilliği ve bakanlık gibi birçok önemli görev üstlenmesinin yanında bütün siyasi hayatı boyunca örnek alınacak bir şekilde Elazığ’ın menfaatleri doğrultusunda büyük mücadele örneği sergilemiştir.  Bu vesileyle Türk siyasi tarihine iz bırakmış devlet ve gönül adamı olan Elazığ’ımızın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Merhum Ali Rıza Septioğlu’nu vefatının 21’inci yıldönümüne saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Öte yandan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Merhum Ali Rıza Septioğlu’nun Palu’da bulunan kabrini ziyaret etti.

Vekil Erol ve İl Başkanı Duran merhum Septioğlu'nu unutmadı

İl Başkanı Duran, yaptığı açıklamada: “Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu önemli siyasetçilerin başında Merhum Ali Rıza Septioğlu gelir. Onun Elazığ için çok büyük çaba gösterdiğini ve sadece Elazığ değil Türk siyasetine damga vurduğunu biliyoruz. Şehrimize birçok önemli hizmetin kazandırılmasında katkısı vardır. Bizler de siyasi tarihimizde bu denli önemi olan bir ismi vefatının 21’inci yıldönümünde anmak istedik. Bu vesileyle tekrardan Merhum Septioğlu’nu saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.