Vekil Erol: 'Bu asla kabul edilemez'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yapmış olduğu açıklamada, 'TÜİK'in verilerine göre son 12 aylık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmış iktidarın vergi ve harçlara yüzde 123 zam yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamayla memur ve emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapılacağını açıklamıştır. Bu asla kabul edilemez' dedi.

Vekil Erol: 'Bu asla kabul edilemez'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yapmış olduğu açıklamada, "Yeni yılın gelmesiyle zamlar yağmur gibi yağarken Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamayla memur ve emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapılacağını açıklamıştır.

Aralık ayında TÜİK’in bile yaptığı aylık enflasyon artışına göre ilaçlar %18,5 artmış, su %10, et fiyatları %8, patates %6, pirinç %4 artmış ama AKP emeğiyle geçinmeye çalışan milyonlara yüzde 25 zammı layık görmektedir. Bu asla kabul edilemez.

Asgari ücretin bile altında kalan emekli maaşı ile yurttaşlarımızın geçinme şansları kalmamıştır. AKP’nin iktidara geldiği 2002’de SSK emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katıyken bugün asgari ücretin üçte ikisi.

İstanbul Ticaret Odası’na göre  12 aylık enflasyon % 93,

TÜİK 'in makyajlı rakamlarına göre ise 12 aylık enflasyon % 64,3.

Hiçbir dönemde iki enflasyon ölçümü arasında böylesine büyük fark oluşmamıştır.

TÜİK belli bir süredir gerçek enflasyon rakamlarının altında enflasyon açıklayarak, memur ve emeklilerin refah kaybına ve yurttaşlarımızın yoksullukta birleşmesine neden olmaktadır.

Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur." İfadelerini kullandı.