'Somut Olmayan Gerekçelerle Gazeteciler Cezalandırılmamalı'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 25. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

'Somut Olmayan Gerekçelerle Gazeteciler Cezalandırılmamalı'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 25. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi’ne yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Erdem; bir kez daha gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğine ilişkin sağlıklı yasaların olması gerektiğini vurguladı. Erdem; “Somut olmayan gerekçelerle gazeteciler cezalandırılmamalı” dedi.

Basın Kanunda yapılan bir takım değişikler için düzenlemenin gerekli olduğunu da aktaran FHGC Başkanı Semih Erdem; “Medya sektörünün ayakta kalma mücadelesi verdiğine ve sektörün sorunlarını ortadan kaldırmak için, gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğini düzenleyen Gazetecilik Meslek Yasası teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp,  günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır. Böyle bir düzenleme fikir özgürlüğünü kısıtlayıcı değil, tam tersine haber alma özgürlüğünü gerçek anlamda hayata geçirmeyi sağlayıcı nitelikte olmalıdır” diyerek fikir ve haber alma özgürlüklerinin de geliştirilmesi gerektiğini aktardı.

“SOMUT OLMAYAN GEREKÇELERLE GAZETECİLER CEZALANDIRILMAMALI”

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde bazı güzel gelişmelerin olduğunu belirten Başkan Erdem; “Yine de meslektaşlarımızı zor durumda bırakma ihtimali olan, yoruma açık bazı düzenlemelerin, somut olmayan gerekçelerle gazetecilerin cezalandırılmalarının yolunu açabileceği endişesi içerisindeyiz. Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin sektörümüze olumlu yansıyacak düzenlemelerle TBMM’den geçmesini deyi yerindeyse dört gözle beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.