Sanatın ve geri dönüşümün gücü! Rüçhan Keçeci

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yaşayan heykel sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçalarını kullanarak tarihi ejderha taşından esinlenerek büyüleyici bir ejderha heykeli ortaya çıkardı.

Sanatın ve geri dönüşümün gücü! Rüçhan Keçeci

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yaşayan heykel sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçalarını kullanarak tarihi ejderha taşından esinlenerek büyüleyici bir ejderha heykeli ortaya çıkardı. Yarım ton ağırlığındaki bu etkileyici eser, sanat ve geri dönüşümün muazzam bir birleşimini temsil ediyor.

Sanatın ve geri dönüşümün gücü! Rüçhan Keçeci

Sanat ve Geri Dönüşümde Usta: Rüçhan Keçeci

Rüçhan Keçeci, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim Görevlisi olarak görev yapmanın yanı sıra 16 yıldan fazla bir süredir atölyesinde farklı metal hurdalardan çeşitli figürler ve anıtlar yaratıyor. Otomobilden kamyona, endüstriyel atık metallerden ağır iş makinelerinin hurda parçalarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştiren Keçeci, son projesinde Harput Mahallesi'nde bulunan tarihi ejderha taşından ilham alarak muazzam bir ejderha heykeli meydana getirdi.

Ejderha Heykeli: Metalin Canlı Hali

Rüçhan Keçeci, projenin detaylarını paylaşırken, ejderha heykelini 500 kilogramdan daha fazla bir ağırlığa sahip olacak şekilde tasarladığını ifade etti. Heykel, Harput Mahallesi'ndeki ejderha taşını tasvir ediyor ve tamamlandığında kanatlarını açarak alev çıkartacak bir mekanizmayla donatılacak. Üzerinde bir figürün oturmasını veya ziyaretçilerin gelip oturmasını sağlamak amacıyla planlanan heykel, mitolojik bir hikayeyi gençlere aktarmayı hedefliyor.

Sanatın ve geri dönüşümün gücü! Rüçhan Keçeci

Sanatın ve Geri Dönüşümün Gücü

30 yılı aşkın süredir görsel sanatlar alanında çalışmalar yaptığını belirten Keçeci, öğrenci yetiştirmenin ve sergiler açmanın yanı sıra, son 16 yılını atık malzemelerden eserler üreterek geçirdiğini dile getirdi. Türkiye genelinde birçok etkinliğe katılan sanatçı, atık malzemenin ve sanatın gençlere önemini anlatmak adına Türkiye'yi dolaştıklarını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Bir Hayal: Atık Malzemelerden Oluşan Bir Sanat Müzesi

Projeleri hakkında konuşan Keçeci, geleceğe dair büyük bir hayali olduğunu belirterek, "Eserlerimi yapıyorum ve bunları bir müze şeklinde sonuçlandırmak istiyorum. Kendi imkanlarımla buraya kadar getirebildim, ancak maddi destek alabilirsem dünyada ilk defa sıfır atık veya atık malzemelerden yapılmış bir konsepte sahip müzenin hayaliyle çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Sanatın ve geri dönüşümün gücü! Rüçhan Keçeci

Rüçhan Keçeci'nin yaratıcılığı ve çevre dostu yaklaşımı, sanatın sınırlarını zorlayarak geri dönüşümün güzellikle buluştuğu bir örnek sunuyor. Ejderha heykeli, tarihi ve mitolojik unsurları sanatla birleştirerek, Elazığ'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.