Prof. Dr. Esen'den acil alt yapı vurgusu!

Elazığ'da gün içerisinde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Esen bugün yağan yağmurdan dolayı yaşanılan mağduriyete dikkat çekti.

Prof. Dr. Esen'den acil alt yapı vurgusu!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısı kısa süre içerisinde Elazığ'da etkisini gösterdi. Kısa süreli yağan kuvvetli yağış şehrin çeşitli yerlerinde su birikintileri oluşmasına neden oldu. Oluşan su birikintileri vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Kısa süreli yağan yağmur sonucunda oluşan su göletleri Elazığ'ın alt yapı sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Elazığ Belediyesi tarafından ihaleleri yapılan alt yapı çalışmaları şehirin çeşitli yerlerinde devam ederken, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Esen sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla alt yapı çalışmalarının öncelikle sorunlu bölgelerin hızlı ve doğru bir şekilde yapılarak kışın vatandaşın bir nebzede olsa rahat edebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Esen sosyal medya paylaşımında; "Yağmur rahmettir, elbette şikayetçi değiliz, ancak Elazığ'da yine 2-3 saatlik yağmur sonucu bir görüntü. Sürücülerin araçlarının bozulması, yayaların karşıdan karşıya geçememesi, altyapı yapılırken planlama ivedi kısımlara doğru yapılırsa bu kışın millet bir nebze rahat eder" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Esen'den acil alt yapı vurgusu!