Prof. Dr. Demirdağ uyardı! Mevsimsel grip vakalarında büyük artış yaşanıyor

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Kış ayının gelmesiyle, vatandaşları grip vakalarına karşı uyardı.

Prof. Dr. Demirdağ uyardı! Mevsimsel grip vakalarında büyük artış yaşanıyor

Havaların soğuması ve kapalı ortamların daha çok tercih edilmesi nedeniyle artan grip vakalarına karşı Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, uyarılarda bulundu.

Koronavirüs, Domuz Gribi gibi hastalıkları birbirinden ayırmak zorlaşınca işler daha da karışık bir hal aldı. Soğuk havanın etkisi, kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirilmesi ve maske kullanılmamasının etkisiyle mevsimsel grip vakalarında büyük artış yaşanıyor

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, grip virüslerinin hasta kişiden diğer kişilere kolaylıkla bulaşabildiğini, insanların kapalı alanlarda daha çok vakit geçirdikleri kış aylarında hastalığın en yoğun dönemine ulaştığını işaret etti.

Peki, grip vakaları neden hızlı yükselişte.. 

Demirdağ, Risk gruplarına grip aşısı uyarısında bulundu. Koronanın etkisinin devam ettiğini belirten Demirdağ, kurallara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.