Okullar açılıyor! Esnafın yüzü gülerken, velilerin yüzü yine gülmedi

Okulların açılmasına sayılı saatler kala birçok veli öğrencileri için okul kıyafet ve kırtasiye alışverişlerini zorda olsa tamamladı.

Okullar açılıyor! Esnafın yüzü gülerken, velilerin yüzü yine gülmedi

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasına saatler kaldı. Okulların açılması nedeniyle hafta başından beri tempolu günler geçiren veliler zorda olsa okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinin bir çoğunu aldılar. Alışveriş yoğunluğunun yaşandığı Elazığ'da ise esnafın yüzü gülerken tam tersine fiyatlardaki artıştan dolayı öğrenci velilerinin yüzü bu yılda gülmedi.

Okul kıyafetlerinde ve kırtasiye ürünlerinde yaşanan bu fiyat artışları veliler tarafından tepkiyle karşılandı. 1 okul kıyafetinin maliyetinin 500 TL ile 800 TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirten öğrenci velileri, "Fiyatlar cep yakıyor, asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan bir ailede 3 öğrenci varsa bu aile bu alışverişi nasıl yapacak? Geçen seneye göre bu sene fiyatlar ateş pahası, her geçen sene daha da kötüye gidiyor. Allah'tan kitaplar ve yardımcı kaynaklar bu sene yine devlet tarafından karşılanacak şayet onuda biz almış olsaydık inanın altından kalkamayacak masraflarla karşı karşıya kalacaktık." ifadelerini kullandı.