O Elazığ'ın Raife Babaannesi

Elazığlı fenomen Raife Babaanne, her şey bir sosyal medya hesabının açılmasıyla başladı. Raife Babaanne konuştu. Torunu kayıt etti. O güzel, doğal Elazığ şivesiyle izleyenleri mest etti.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

Elazığlı fenomen Raife Babaanne, asıl adı Raife Erdem, 86 yaşında Elazığ'ın Zenteriç Köyü'nde dünyaya geldi. Her şey bir sosyal medya hesabının açılmasıyla başladı. Raife Babaanne konuştu. Torunu kayıt etti. O güzel, doğal Elazığ şivesiyle, kıkır kıkır o tatlı gülüşüyle izleyenleri mest etti.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

Elazığ'ın öz şivesini kullanan nadir insanlardan biri Raife Babaanne, o şu sıra Elazığ'ın fenomeni, o tatlı şivesi, görüntüsü ve doğallığıyla kısa sürede Elazığ'ın fenomen babaannesi oldu. Herşey torunu tarafından bir sosyal medya hesabının açılmasıyla başladı. Raife Babaanne konuştu. Torunu kayıt etti. Ne olduysa ondan sonra oldu. Elazığlılar özlediği o doğal şiveyi, o eski Elazığ kadınını, Elazığ'ın eski örf ve adetlerini Raife Babaanne'de gördü. Raife Babaanne konuştukça, eskileri anlattıkça Elazığlıları tarihte yolculuğa çıkardı.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

RAİFE BABAANNE'DEN HELAL-HARAM KAVRAMI

Elazığ'ın fenomeni Raife Babaanne sosyal medya hesabından yayımladığı bir videosunda eskiden helal ve harama nasıl dikkat edildiğini bakın nasıl anlatıyor, "O bitişik tarlanın bir tozu, toprağı senin tarlana geçerse haram olur. Ki bitişik tarla, babam rahmetlik o taraftan bir taş bizim tarlanın olduğu yere gelseydi, 'kızım o taşı al yerine koy, senin ayağın değdi o taş bu tarafa düştü. Onu yerine koy kızım o haram oldu. O taş bizim burda kalsa, bu sınırda haram oldu.' Derdi. O günahı kazanamayanlar var, ama çok kazananlarda var, hiç gözüne bile gelmiyor, bu helaldir, bu haramdır hiç gözüne gelmez." dedi.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

"O DÖNEM BABANIN AYAĞININ ALTINI ÖPERSEN HAYATTA HİÇ YORULMAZSIN"

Bir başka videosunda ise gelin olduğu günü anlatan Raife Babaanne, o günleri anlatırken sanki bir daha yaşıyor. İzleyenlere ise duygulu anlar yaşatıyor. Torununun video kayıt esnasında evden çıkarken ne yaptın babaanne soruna Raife Babaanne, "Babamın ayağını öptüm, kaldırmadı, mümkün değil kaldırmıyor babam ayağını, ayağının dibini öperler ya gelin olduğunda, illaki baban ayağının dibini öpecektin gelin olduğun vakit, bir zamanlar öyleydi illaki baban ayağının dibi öperdin gelin olduğunda, sebebinin ise babasının ayağının altını öptüğünde hayatın boyunca hiç yorulmazsın diyen Raife Babaanne, babamda koymuyor öpem, kaldırmıyor öpeyim, bende babamın böyle önünde oturdum. Gelinlikle, duvak üzerimde, bacaklarına dolanıyorum. Oturdum o salonda, illaki ayağını öpecem, ayağını en sonu kaldırdı, hem ağlıyordu, hem zorla ayağını kaldırdı. En sonu ağlaya ağlaya ayağının dibini öptüm. Ne günlerden geçtik" diyeyerek eskiden saygının, sevginin, örf, adet, gelenek ve göreneklerin önemine vurgu yapan Raife Babaanne izleyenlere unutulmaz nostaljik dakikalar yaşattı.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

Videoları izlenme rekorları kıran Raife Babaanne'nin sevenleri yalnız bırakmıyor. Şu sıralar takipçi sayısı 10 bin'i geçen sosyal medya hesabında videolara sevenleri tarafından yorumlar yağıyor.

O Elazığ'ın Raife Babaannesi

Bizler Elazığ Haber portalı Elazığ Online ekibi olarak Raife Babaannemize sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyoruz.

Raife Babaanne'nin videolarını "raife_babaanne23" instagram hesabından izleyebilirsiniz.