Muhtar Karataş TOKİ konutlarından bir kısmının satışa çıkarılmasına isyan etti

Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Karşıyaka'da yapımı tamamlanan TOKİ konutlarından bir kısmının satışa çıkarılmasına isyan etti. Muhtar Karataş, 'Depremin üzerinden bir yıl geçti zar zor 2 bin 500 konut teslim edilebildi. Depremzedeler dışarıda, kiralar uçmuş, mevsim kış, havalar soğuk ve konteynerlerde hayat yok! Ama konutlar satışta' dedi.

Muhtar Karataş TOKİ konutlarından bir kısmının satışa çıkarılmasına isyan etti

Elazığ Fırat Gazetesi Kübra Türkan'ın haberine göre Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Karşıyaka Mahallesi’nde tamamlanan TOKİ konutlarının bir kısmının satışa çıkarılıyor olmasına isyan etti.

“BİTEN VARSA KONUTLARI SATIN! BİZ DIŞARIDA BEKLERİZ!”

Muhtar Karataş; “TOKİ, Karşıyaka konutlarını satışa çıkarmış; depremin üzerinden bir yıl geçti. Zar zor 2 bin 500 konut teslim edilebildi. Depremzedeler dışarıda, kiralar uçmuş, mevsim kış, havalar soğuk, konteynerde hayat yok!  Ama konutlar satışta! Ocak ayında 8 bin konutun teslim edileceği konuşuluyordu marta girdik neredeyse… Nerde konutlar? Biten varsa siz satın! Biz dışarıda bekleriz sorun yok !!!” diyerek tamamlanan konutların depremzedelere tahsis edilmeden satışa sunulmasına isyan etti.

BAZILARI ACILARI SARILIR SARILMAZ FIRSATÇILIĞA MI SOYUNUYOR?

Vatandaşlar da muhtara hak verseler de bazı depremzedelerin yaraları sarılınca fırsatçılığa giriştiğine dikkat çekenler de oldu. B.Y. “Muhtarım söylediklerine tamamen katılıyorum ama; depremzedelere teslim edilen evlerde Dilek Sitesi olsun Bizmişen olsun bir sene önce bu kira sıkıntısını çeken insanlar şimdi kendi ellerine fırsat geçince aynı fırsatçılığı yapmaya çalışıyor. Allah, dışarda kalana aç kalan bütün ümmeti Muhammed’e yardımcı olsun” dedi.